Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Κατακραυγή από τους υπαλλήλους του δήμου για τους 12 που δέσμευσαν το λογαριασμό μισθοδοσίας


Δεν πρόκειται να πληρωθούν στην  ώρα τους οι υπάλληλοι του δήμου Μεσολογγίου, μετά την κατάσχεση του λογαριασμού μισθοδοσίας από τους 12 υπαλλήλους που διεκδικούν μετ’  επιτάσεως ολόκληρο το ποσό του επιδόματος των 160 ευρώ, που δεν λάμβαναν για αρκετά χρονιά.
Το ίδιο ίσχυε για όλους τους υπαλλήλους του δήμου, το 70% των οποίων δέχθηκαν να μπουν στη διαδικασία ρύθμισης και να πάρουν τα χρήματά τους σταδιακά σε 22 μήνες. Οι 12 δεν το δέχθηκαν και προχώρησαν στην κατάσχεση του λογαριασμού μισθοδοσίας και προνοιακών επιδομάτων, ανοίγοντας έτσι τους ασκούς του Αιόλου. Προκειμένου να συζητηθεί αυτό το θέμα έγινε γενική συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων του δήμου, όπου αναφέρθηκε το ιστορικό αναλυτικά, τόσο από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της οικονομικής υπηρεσίας, όσο και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Π. Καρατσόλη, που ήταν παρών. Το δια ταύτα της υπόθεσης ήταν να βρεθεί λύση, ώστε να μην υπάρξει δεδικασμένο και ανοίξει η κερκόπορτα των κατασχέσεων των τραπεζικών λογαριασμών των εργαζομένων του δήμου.
Αυτό που προτάθηκε από τους εξαγριωμένους υπαλλήλους ήταν να βγει ένα ψήφισμα- καταγγελία εναντίον των 12 υπαλλήλων, να αποσυρθούν όλοι οι λογαριασμοί των εργαζομένων από την Εθνική Τράπεζα, και να μην μπουν τα χρήματα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων στο λογαριασμό, γιατί αυτομάτως θα κατασχεθούν. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι δεν θα πληρωθούν στην ώρα τους, αλλά θα πρέπει να περιμένουν έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι νομικές διαδικασίες. Τη Δευτέρα αναμένεται η απάντηση των 12 εργαζομένων επί των προτάσεων του δήμου για ρύθμιση των οφειλών, η οποία είναι πιο ευνοϊκή από των υπολοίπων συναδέλφων τους.
Αν δεν δεχθούν τη ρύθμιση για να κλείσει το θέμα, τότε ανοίγει ένας μεγάλος κύκλος κατασχέσεων των προαναφερόμενων λογαριασμών, αφού ήδη υπάρχουν άλλες 7 αποφάσεις από εργολάβους, οι οποίοι όμως δεν τις ενεργοποίησαν. Αν οι 12 εργαζόμενοι τραβήξουν το σκοινί, τότε θα προχωρήσουν και οι υπόλοιπες που όλες μαζί φθάνουν τις 450.000 ευρώ.  Το σωματείο των εργαζομένων πάντως σκέπτεται να στραφεί και κατά της τράπεζας, δεδομένου ότι, ενώ η γνωμοδότηση του νομικού της τμήματος έκανε λόγο για το ακατάσχετο του λογαριασμού μισθοδοσίας, στη συνέχεια το αναίρεσε και προέβη σε αυτή την πράξη. Στη γενική συνέλευση πάντως έγινε λόγος για ανήθικη συμπεριφορά των 12, απέναντι στους υπόλοιπους που δεν θα μπορούν να πάρουν το μισθό τους, την ίδια ώρα που όλοι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Αρκετοί από τους παραβρισκόμενους χρησιμοποίησαν βαριές εκφράσεις και μίλησαν για απομόνωση των 12 και την κατακραυγή εναντίον τους.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
google page rank