Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Κουρουμπλής: «Ζούμε στιγμές σαν αυτές που έζησε ο ελληνικός λαός στα χρόνια της κατοχής» - Αρκετό ενδιαφέρον για την εκδήλωση του Ενωτικού Μετώπου στο Αγρίνιο


Κουρουμπλής: «Ζούμε στιγμές σαν αυτές που έζησε ο ελληνικός λαός στα χρόνια της κατοχής»
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Κινηματογράφο Αγρινίου «ΆΝΕΣΙΣ» η εκδήλωση του Ενωτικού Μετώπου στο Αγρίνιο με θέμα «Κρίση – Δημοκρατία – Εθνική Κυριαρχία: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» παρουσία κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ομιλητές εστίασαν κυρίως στις επιπτώσεις του μνημονίου στους δημοκρατικούς θεσμούς και την εθνική κυριαρχία. Ιδιαίτερη αίσθηση όμως προκάλεσε η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π. Κουρουμπλής που τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η καταστροφή και είναι ευθύνη όλων να ενεργοποιηθούν και να αποδείξουν ότι δεν είναι υπήκοοι αλλά πολίτες. «Ζούμε στιγμές σαν αυτές που έζησε ο ελληνικός λαός στα χρόνια της κατοχής, μπορεί να μην έχουμε τον ίδιο αριθμό δολοφονιών, έχουμε 4000 που αυτοκτόνησαν, αλλά δολοφονία είναι και το γεγονός ότι ένας άνθρωπος κάτω από αυτό το αφόρητο καθεστώς μεταπηδά από μια φυσική κατάσταση στο καθεστώς της κατάθλιψης και αυτό είναι μια μορφή δολοφονίας». 

Aνέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως είναι ύψιστη ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πατριωτικό μέτωπο που να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της χώρας για να πάψει να είναι μια αποικία χρέος. Ακόμη ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η παρέμβαση του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστα Χρυσόγονου που τόνισε πως πλέον δεν χρειάζεται κανείς να εξηγήσει πως παραβιάζεται το Σύνταγμα, αυτό όλοι το βλέπουν, είπε χαρακτηριστικά, αλλά να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που να φέρουν ένα νέο σύνταγμα πραγματικά δημοκρατικό.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. κ. Δημήτρης Βίτσας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ο Δικηγόρος και π. Βουλευτής κ. Λάμπρος Μίχος, ο εκπρόσωπος της Αριστερής Προοπτικής κ. Στέφανος Μπαγιώργος και ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Χρυσόγονος. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο διευθυντής της εφημερίδας «Μαχητής» κ. Νίκος Κανής.









www.agrinioculture.gr
google page rank