Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της αριθ. 7/2013 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
5/6/2013
Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 7/2013
Βόνιτσα και στο Δημοτικό κατάστημα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συνήλθε σήμερα την 15η Μαΐου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας σε δημόσια ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνεδρίαση, ύστερα από την με αρίθ. πρωτ.8933/13-05-2013 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, που επιδόθηκε χωριστά σε καθένα από τους Συμβούλους, στον Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν.3852/2010. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 27 Δημοτικών Συμβούλων, βρέθηκαν παρόντες 21 Δημοτικοί Σύμβουλοι, παρουσία και του Δημάρχου κ. Σολδάτου Νικόλαου, ήτοι:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1. Καταγής Κων/νος
2.Φερεντίνος Ευθύμιος
3. Κομποτιάτης Παναγιώτης
4.Γούδας Μιχαήλ
5. Σαλοδημήτρης Παναγιώτης
6. Βλαχογιάννης Φίλιππος
7. Λιόντου-Κέστου Αικατερίνη
8. Βασιλάκου Πηνελόπη
9.Τσουνάκας Γεράσιμος
10.Κασόλας Αθανάσιος
11.Στούπας Κων/νος
12. Αποστολάκης Γεώργιος-Θεόδωρος
13. Βίτσας Δημήτριος
14.Σώζος Βασίλειος
15. Πέρλης Κων/νος
16. Τάνταρος Επαμεινώνδας
17. Γεροκωστόπουλος Κων/νος
18. Χαλιμούδρα Αγγελική
19.Μωραϊτης Νικόλαος
20.Στούπας Θεόδωρος
21.Βαρβάτος Νικόλαος

ΑΠΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1.Κουνέλης Ιωάννης
2. Τζαβαλάς Δημήτριος
3.Χρυσούλης Παναγιώτης
4. Τσακάλης Νικόλαος
5. Προδρομίτης Σωτήριος
6.Σερεπίσου Χριστίνα
Οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και νόμιμα προσκλήθηκαν.


Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία παραβρέθηκε και η Υπάλληλος του Δήμου Πρωτόπαπα Λαμπρινή για την τήρηση των πρακτικών.
- Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας κ. Καλογεροπάνος Νικόλαος.
- Ο κ. Βαρβάτος Νικόλαος αποχώρησε κατά την συζήτηση του θέματος της ημερήσιας διάταξης.



Αριθ. απόφασης 87/2013

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την μεταφορά στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε (ΤΑΙΠΕΔ) των ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου Σάλτινης και Κουκουμίτσας του Δήμου μας, σύμφωνα με το ΦΕΚ 1020/τεύχος δεύτερο/25-04-2013.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισερχόμενος στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης λέει ότι η συνεδρίαση κρίνεται ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ λόγω της σοβαρότητας του θέματος δεδομένου ότι αναμένεται σειρά προγραμματισμένων επαφών του Δημάρχου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε (ΤΑΙΠΕΔ). 
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφαίνεται ότι το θέμα είναι ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ και ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζει την συζήτησή του. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο κ. Σολδάτο Νικόλαο ο οποίος είπε ότι πρόκειται για σοβαρή συζήτηση και κατά την γνώμη μου επειδή ο Δήμος είναι διευρυμένος και ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν ελλιπή ενημέρωση θα πρέπει να γίνει μία ιστορική αναδρομή στο θέμα. Τα δύο ακίνητα η Κουκουμίτσα και η Σάλτινη αποτελούν ορόσημα για την πόλη της Βόνιτσας και μοναδικής σημασίας. 
Με το ΦΕΚ 1020/τεύχος δεύτερο/25-04-2013 έγινε η μεταφορά τους στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε (ΤΑΙΠΕΔ) των ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου Σάλτινης και Κουκουμίτσας του Δήμου μας. Εμείς το πληροφορηθήκαμε άμεσα και ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στις 14/05/2013 στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον εντεταλμένο Σύμβουλο του οργανισμού παρουσία του Υπουργού και Βουλευτή του Νομού μας κ. Καραγκούνη και του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Δημοτικής Περιουσίας κ.Φερεντίνου. 
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος ανέγνωσε τα στοιχεία των ακινήτων όπως είναι καταγεγραμμένα στο αρχείο της ΕΤΑΔ Α.Ε. και έκανε μία ιστορική αναδρομή στο θέμα αναφέροντας σχετικές αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων του πρώην Δήμου Ανακτορίου ξεκινώντας από το έτος 2004 και μετά. Εν συνεχεία ανέφερε το αρίθ. Πρωτ. 8542/1498/Φ.Α. 1-1456/20-7-2007 έγγραφο της ΚΕΔ Α.Ε. που προτείνει την από κοινού αξιοποίηση των ακινήτων προς όφελος των δημοτών, όπου με την υπ΄ αριθμ. 191/2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απορρίπτει την πρόταση της ΚΕΔ για την από κοινού αξιοποίηση (Προγραμματική Σύμβαση) των ακινήτων Σάλτινης και Κουκουμίτσας και προτείνει την αγορά του ακινήτου ΒΚ 51 (Σάλτινη) από το Δήμο και την παραχώρηση χρήσης του ΒΚ 39 (νησίδα Κουκουμίτσα). 
Από το έτος 2011 το θέμα το χειρίζεται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Φερεντίνος Ευθύμιος ο οποίος θα σας ενημερώσει για τις ενέργειες που έχουν γίνει. Εν συνεχεία ο Πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας κ. Καλογεροπάνο Νικόλαο ο οποίος είπε ότι χθες πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας για το εν λόγω θέμα. 
Νομίζω ότι πρέπει να διαφυλαχθεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της έκτασης και πιστεύω ότι ήταν ευκαιρία για το Δήμο μας η Πρόταση της ΚΕΔ το 2007 την οποία δεν αξιοποιήσαμε. Εν συνεχεία διαβάζει την αρίθ.17/2013 απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας.
- Ο Αντιδήμαρχος κ. Φερεντίνος Ευθύμιος είπε ότι το ο Δήμος Ανακτορίου είχε δαπανήσει πολλά χρήματα στην αποκατάσταση του χώρου στην Σάλτινη αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για την πόλη και τόπο αναψυχής και έτσι πρέπει να παραμείνει και ελπίζω να καταλήξουμε σε μια ομόφωνη απόφαση για το καλό των Δημοτών και του τόπου. 
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αποστολάκης Γεώργιος-Θεόδωρος ο οποίος έκανε μία ιστορική αναδρομή στο θέμα γνωρίζοντας το θέμα σαν πρώην Δήμαρχος του Δήμου Ανακτορίου και αναφέροντας έγγραφα, αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Ανακτορίου και αλληλογραφία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Εν συνεχεία είπε ότι η ΚΕΔ σταμάτησε την λειτουργία της 01-07-2011 την απορρόφησαν τα Τουριστικά ακίνητα και όλα αυτά περιήλθαν στην ΕΤΑΔ Α.Ε. η οποία συστάθηκε με το ΦΕΚ 2779/2011. Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο. Τι δουλειά κάνει η ΕΤΑΔ; Κάνει μακροχρόνιες μισθώσεις ή παραχωρήσεις προς τους Δήμους. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο Δήμος εδώ και τόσο καιρό. Το ερώτημά μου είναι γιατί δεν κάναμε αίτηση μακροχρόνιας μίσθωσης π.χ. για 50 χρόνια για την Κουκουμίτσα και την Σάλτινη ενώ ξέραμε ότι θα γίνει όλο αυτό; Γιατί δεν πήγαμε να προλάβουμε το κακό; Μήπως δεν σας ενημέρωσα προφορικά από το Φεβρουάριο του 2011 για το θέμα; Στη Βόνιτσα έχουμε δύο πράγματα το Κάστρο και την Σάλτινη και Κουκουμίτσα και χάσαμε το ένα.
- Ο Δήμαρχος κ. Σολδάτος Νικόλαος είπε ότι εσείς κ. Αποστολάκη ως Δήμαρχος απορρίψατε το 2007 την πρόταση της ΚΕΔ γιατί θέλατε το Δήμο real estate και τον Δήμαρχο Dealer. Μια προγραμματική σύμβαση τότε που σας το έδιναν, θα δημιουργούσε δικαιώματα και η Κουκουμίτσα και η Σάλτινη ήδη θα αξιοποιούνταν τώρα από το Δήμο μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών. Και εσείς αρνηθήκατε. Καταθέτω στα πρακτικά την πρόταση της ΚΕΔ και την άρνηση του Δήμου. Εν συνεχεία ακούστηκαν πολλές απόψεις από όλους του Δημοτικούς Συμβούλους και τον Δήμαρχο καθώς και από Δημότες που παραβρίσκονταν στην αίθουσα. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Σολδάτος Νικόλαος ο οποίος κατέθεσε την πρόταση του η οποία έχει ως εξής: 1.

- Απορρίπτει κάθε πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ για απευθείας εκποίηση σε ιδιώτη του ακινήτου ΒΚ 39 και του ΒΚ 51 σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

2.- Ορίζει Νομικό Σύμβουλο για υποστήριξη του Δήμου προκειμένου να υπάρξουν νομικές δεσμεύσεις σε τυχόν πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ.

3.- Ενημερώνει την Ι.Μ.Αιτωλ/νίας και Ακαρνανίας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Κουκουμίτσας (ΒΚ 39) δεδομένου ότι είναι καταγεγραμμένο στο ΤΑΙΠΕΔ άνευ κτίσματος ώστε να λάβει μέτρα προστασίας της εκκλησίας.

4.- Τονίζει προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα, Υπηρεσία, ή τμήμα της Δημόσιας Διοίκησης ότι η Σάλτινη και η Κουκουμίτσα είναι σημεία αναφοράς για την πόλη και την περιοχή και ο δημόσιος – ελεύθερος χαρακτήρας της είναι αδιαπραγμάτευτος.

5.- Ζητά την απευθείας παραχώρηση των ακινήτων στο Δήμο καταθέτοντας πρόταση κατά προτεραιότητα για: α) Ανάπλαση- ανάδειξη- αναβάθμιση –αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών και επισκεπτών, β) κάλυψη κοινωνικών αναγκών και απαραίτητων υποδομών του Δήμου, γ) προσπορισμό εσόδων για το Δήμο μέσω ανάπτυξης ήπιας μορφής δραστηριοτήτων μετά από Τοπική διαβούλευση και έρευνα αγοράς.

6.- Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για λήψη πρωτοβουλιών οργάνωσης συλλογικών αντιδράσεων σε περίπτωση που παρθούν πρωτοβουλίες από το ΤΑΙΠΕΔ χωρίς την μέγιστη κοινωνική συναίνεση και αποδοχή.

Στη συνέχεια ο Δημοτικός Σύμβουλος Αποστολάκης Γεώργιος-Θεόδωρος κατέθεσε την πρόταση της παράταξης «Μαζί στη νέα Εποχή» σύμφωνα με την οποία αναφέρει ότι η είναι η αρχική του πρώην Δήμου Ανακτορίου δηλαδή παραχώρηση στο Δήμο και για τα δύο ακίνητα Σάλτινη και Κουκουμίτσα αφού πλέον δεν μπορεί να γίνει εκποίηση λόγω του ΤΑΙΠΕΔ. 
Επιπλέον να γίνουν ενέργειες όπως Περιβαλλοντικές ενστάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, Ευρωπαϊκές συνθήκες, παρεμβάσεις με μπροστάρη το Δήμο μέχρι την ακύρωση του διαγωνισμού, κοινή συνάντηση με τους Βουλευτές του Νομού, της Ελλάδας κ.α. Στη συνέχεια ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεροκωστόπουλος Κων/νος είπε ότι η πρόταση που άκουσα από τον κ. Δήμαρχο μας βρίσκει στο μεγαλύτερο ποσοστό σύμφωνους πλην των εξής: Δύο είναι τα κρίσιμα σημεία πρώτον το ΤΑΙΠΕΔ θα συντάξει κάποιους όρους παραχώρησης και δεύτερον θα έρθει στη συνέχεια να υπογράψει σύμβαση εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και εδώ πρέπει να συμμετέχει ο Δήμος. 
Να διαμορφώσουμε άποψη με έρευνα στην κοινή γνώμη μετά από διαβούλευση τι θέλει η κοινή γνώμη να γίνει στην Κουκουμίτσα και στην Σάλτινη και έτσι να έχει ο Δήμος μία ολοκληρωμένη άποψη και θέση και εν συνεχεία να γίνει μία επιτροπή από την Δημοτική Αρχή η οποία να συμμετέχει στην σύνταξη των όρων παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ. Διευκρινίζουμε όχι πώληση αλλά παραχώρηση για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και εκεί θα βάλει τους όρους που θα έχει διαμορφώσει από την διαβούλευσης. Συνεπώς είμαστε στην κατεύθυνση της πρότασης που κατέθεσε ο κ. Δήμαρχος με τις δύο αυτές προσθήκες και με την προϋπόθεση ότι θα διαφυλαχτεί το γενικότερο περιβάλλον στην περιοχή. 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μωραΐτης Νικόλαος είπε ότι εμείς θα πάμε κόντρα σε αυτή την απόφαση και μακάρι να αμφισβητηθούμε εμείς και να δικαιωθείτε εσείς. Λέμε καθαρά ότι είμαστε μπροστά σε ένα προμελετημένο έγκλημα που εξελίσσετε και η πίστη μας είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο απόψε αντί να υπηρετήσει τον τόπο και τις ανάγκες να πάρει μία λιτή απόφαση η οποία θα χτυπά στην καρδιά του προβλήματος και η απόφαση είναι μία: 
1.- Ζητάμε την ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης της συγκυβέρνησης να παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ τα δύο αυτά ακίνητα. 
2.- Να παραμείνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς ως έχει δηλαδή ο δημόσιος χαρακτήρας εκεί. 
3.- Ο χώρος εκεί να είναι ελεύθερος στην πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών. 
4.- Να δοθεί χρηματοδότηση στο Δήμο να μπορέσει να συντηρήσει τον χώρο. Δεν μιλάμε για παρέμβαση αλλά για απλά πράγματα όπως π.χ. κόψιμο χόρτων, παγκάκια για τους επισκέπτες. Θεωρούμε ότι μία τέτοια λιτή απόφαση είναι εφικτή και εφαρμόσιμη και το τελευταίο και πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι πρέπει να συμβάλει ο Δήμος να δημιουργηθεί ένα κίνημα στην περιοχή το οποίο θα ξέρουνε αυτοί που κυβερνάνε ότι μία απόφαση παραχώρησης θα βρει αντιμέτωπο αυτό το κίνημα και η γνώμη μας είναι ότι μόνο μία τέτοια προοπτική θα σταματήσει αυτά τα απαράδεκτα σχέδια για το ξεπούλημα αυτό. 
Στη συνέχεια μετά από διαλογική συζήτηση και διαβούλευση και δύο δεκάλεπτες διακοπές από τον Πρόεδρο δόθηκε ο λόγος στον κ. Δήμαρχο ο οποίος κατέθεσε κοινή πρόταση, μειοψηφούντος του κ. Μωραΐτη Νικόλαου ο οποίος επιμένει στην πρότασή του. Η κοινή πρόταση έχει ως εξής: 
1.- Απορρίπτει κάθε πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ για απευθείας εκποίηση σε ιδιώτη του ακινήτου ΒΚ 39 και του ΒΚ 51 σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 
2.- Ορίζει Νομικό Σύμβουλο για υποστήριξη του Δήμου προκειμένου να υπάρξουν νομικές δεσμεύσεις σε τυχόν πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ και για διερεύνηση όλων των πτυχών της υποθέσεως. Επιπλέον: α) Συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου στην σύνταξη των όρων της προκήρυξης παραχώρησης των ακινήτων εφόσον προκύψει, β) Συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου κατά την σύνταξη της σύμβασης παραχώρησης προ της οριστικής υπογραφής της εφόσον δρομολογηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ τέτοια διαδικασία. 
3.- Ενημερώνει την Ι.Μ.Αιτωλ/νίας και Ακαρνανίας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Κουκουμίτσας (ΒΚ 39) δεδομένου ότι είναι καταγεγραμμένο στο ΤΑΙΠΕΔ άνευ κτίσματος ώστε να λάβει μέτρα προστασίας της εκκλησίας. 
4.- Τονίζει προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα, Υπηρεσία, ή τμήμα της Δημόσιας Διοίκησης ότι η Σάλτινη και η Κουκουμίτσα είναι σημεία αναφοράς, ορόσημα για την πόλη και την περιοχή και ο κοινόχρηστος – ελεύθερος χαρακτήρας της είναι αδιαπραγμάτευτος. 
5.- Ζητά την απευθείας παραχώρηση των ακινήτων στο Δήμο καταθέτοντας πρόταση κατά προτεραιότητα για: α) Ανάπλαση- ανάδειξη- αναβάθμιση –αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών και επισκεπτών, β) κάλυψη κοινωνικών αναγκών και απαραίτητων υποδομών του Δήμου, γ) προσπορισμό εσόδων για το Δήμο μέσω ανάπτυξης ήπιας μορφής δραστηριοτήτων μετά από Τοπική διαβούλευση και έρευνα αγοράς. 
6.- Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για λήψη πρωτοβουλιών οργάνωσης συλλογικών αντιδράσεων σε περίπτωση που παρθούν πρωτοβουλίες από το ΤΑΙΠΕΔ χωρίς την μέγιστη κοινωνική συναίνεση και αποδοχή. Παράσταση για διαπραγμάτευση ή διαμαρτυρία όπου δει π.χ. Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, δημοσιότητα, αρχηγούς κομμάτων, Επιτροπή Περιβάλλοντος. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε τους Δημοτικούς Συμβούλους σε ονομαστική ψηφοφορία 
Με την κοινή πρόταση του κ. Δημάρχου, του κ. Αποστολάκη και του κ. Τάνταρου τάσσονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Φερεντίνος Ευθύμιος, κ. Γούδας Μιχαήλ, κ. Κομποτιάτης Παναγιώτης, κ. Στούπας Κων/νος, κ. Σαλοδημήτρης Παναγιώτης, κα Λιόντου-Κέστου Αικατερίνη, κα Βασιλάκου Πηνελόπη, κ. Βίτσας Δημήτριος, κ. Σώζος Βασίλειος, κ. Κασόλας Αθανάσιος, κ. Πέρλης Κων/νος, κ. Βλαχογιάννης Φίλιππος, κ. Τσουνάκας Γεράσιμος, κ. Γεροκωστόπουλος Κων/νος, κα Χαλιμούδρα Αγγελική, κ. Στούπας Θεόδωρος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καταγής Κων/νιος. Και τέλος ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας κ. Καλογεροπάνος Νικόλαος συμφωνεί με την κοινή πρόταση. 
Ο κ. Μωραΐτης Νικόλαος εμμένει στην πρότασή του. Δηλαδή υπέρ της κοινής πρότασης ψηφίζουν δεκαεννέα (19) Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας, ένας (1) Δημοτικός Σύμβουλος έχει δική του πρόταση και ένας (1) ένας Δημοτικός Σύμβουλος αποχώρησε κατά την διάρκεια συζήτησης του θέματος ημερήσιας διάταξης. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση έχοντας υπόψη του ανωτέρω καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν.3852/2010 


Κατά πλειοψηφία Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

1.- Απορρίπτει κάθε πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ για απευθείας εκποίηση σε ιδιώτη του ακινήτου ΒΚ 39 και του ΒΚ 51 σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
2.- Ορίζει Νομικό Σύμβουλο για υποστήριξη του Δήμου προκειμένου να υπάρξουν νομικές δεσμεύσεις σε τυχόν πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ και για διερεύνηση όλων των πτυχών της υποθέσεως. Επιπλέον: α) Συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου στην σύνταξη των όρων της προκήρυξης παραχώρησης των ακινήτων εφόσον προκύψει, β) Συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου κατά την σύνταξη της σύμβασης παραχώρησης προ της οριστικής υπογραφής της εφόσον δρομολογηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ τέτοια διαδικασία.
3.- Ενημερώνει την Ι.Μ.Αιτωλ/νίας και Ακαρνανίας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Κουκουμίτσας (ΒΚ 39) δεδομένου ότι είναι καταγεγραμμένο στο ΤΑΙΠΕΔ άνευ κτίσματος ώστε να λάβει μέτρα προστασίας της εκκλησίας.
4.- Τονίζει προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα, Υπηρεσία, ή τμήμα της Δημόσιας Διοίκησης ότι η Σάλτινη και η Κουκουμίτσα είναι σημεία αναφοράς, ορόσημα για την πόλη και την περιοχή και ο κοινόχρηστος – ελεύθερος χαρακτήρας της είναι αδιαπραγμάτευτος.
5.- Ζητά την απευθείας παραχώρηση των ακινήτων στο Δήμο καταθέτοντας πρόταση κατά προτεραιότητα για: α) Ανάπλαση- ανάδειξη- αναβάθμιση –αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών και επισκεπτών, β) κάλυψη κοινωνικών αναγκών και απαραίτητων υποδομών του Δήμου, γ) προσπορισμό εσόδων για το Δήμο μέσω ανάπτυξης ήπιας μορφής δραστηριοτήτων μετά από Τοπική διαβούλευση και έρευνα αγοράς.
6.- Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για λήψη πρωτοβουλιών οργάνωσης συλλογικών αντιδράσεων σε περίπτωση που παρθούν πρωτοβουλίες από το ΤΑΙΠΕΔ χωρίς την μέγιστη κοινωνική συναίνεση και αποδοχή. Παράσταση για διαπραγμάτευση ή διαμαρτυρία όπου δει π.χ. Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, δημοσιότητα, αρχηγούς κομμάτων, Επιτροπή Περιβάλλοντος.

- Μειοψήφησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μωραΐτης Νικόλαος. Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 87/2013 Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται από τους παρόντες:



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
Ακολουθούν υπογραφές Ακριβές αντίγραφο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΑΓΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Πηγή: www.anaktorio.gov.gr
google page rank