Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Βαριά καμπάνα στον Γιάννη Αναγνωστόπουλο


Σε ένα χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος με την κατηγορία της μη τήρησης της νομοθεσίας σχετικά με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Το νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει ότι όταν υπάρχουν βεβαιωμένες τρεις παραβάσεις από την αστυνομική αρχή να αποστέλλονται στο δήμο, ο οποίος υποχρεούται μέσα σε διάστημα 15 ημερών να προβεί στο κλείσιμο, του καταστήματος που συμπλήρωσε τις τρεις παραβάσεις από 10 μέχρι 50 ημέρες. 

Όμως οι περισσότεροι δήμοι προσπαθούσαν να μην κλείσουν το κατάστημα σε εποχή αιχμής αλλά το άφηναν για λίγο αργότερα, στη «νεκρή» περίοδο, όταν και ο ιδιοκτήτης θα έκλεινε ούτως ή άλλως για την ανακαίνιση της επιχείρησης. Κάτι παρόμοιο έγινε προφανώς και στην περίπτωση του πρώην δήμου Μεσολογγίου που οι μηνύσεις αφορούσαν κυρίως ηχορύπανση και έτσι κάποιοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον του δήμου, του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου επειδή δεν εφαρμόστηκε ο νόμος.
Έτσι πριν από λίγες ημέρες ο πρώην δήμαρχος Γ. Αναγνωστόπουλος και ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Κόντος βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκισης και άσκησαν έφεση.

aixmh-news.gr
aerasnews 
google page rank