Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Διαμαρτυρία για την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Κατούνας απο τον Δήμαρχο κ Σολδάτο μετά την διαμαρτυρία του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας

Με επιστολή του στον νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Ν. Σολδάτος, εκφράζει την δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Κ.Υ. της Κατούνας, προβλέποντας πως αναπόφευκτα κινδυνεύει να  καταστεί ένα νέο Κέντρο Υγείας χωρίς όμως γιατρούς και ασθενείς!
Ακολουθεί η επιστολή του δημάρχου:
«Κύριε Υπουργέ,
Απευθυνόμαστε σε εσάς ως νέο Υπουργό Υγείας προκειμένου να σας εκθέσουμε το σοβαρότατο πρόβλημα που αφορά την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κατούνας του Δήμου μας, δεδομένου ότι έχουμε απευθυνθεί στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου που προΐσταστε, στους διοικητές του Νοσοκομείου Αγρινίου, καθώς και στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Το Κέντρο Υγείας έχει έδρα την Κατούνα και περιοχή ευθύνης του έχει έξι τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και τα Δημοτικά διαμερίσματα Παπαδάτου και Φυτειών του όμορου Δήμου Ξηρομέρου.
Η υποστελέχωσή του έχει ως αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να παραμένει κλειστό ή να μην εφημερεύει κατά διαστήματα θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων της περιοχής. Χωρίς να υπάρχει ίχνος υπερβολής σε αυτό, την στιγμή που δεν υπάρχει άλλου είδους υγειονομική κάλυψη στην περιοχή.
Η ανοχή των κατοίκων έχει προ πολλού εξαντληθεί. Ανοχή που ενδεχομένως μπορεί να γίνει για τους υπευθύνους ενοχή σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού. Ζητάμε την παρέμβασή σας για την ομαλοποίηση της κατάστασης, την αποκατάσταση των εφημεριών και την αδιάλειπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι από πόρους του Υπουργείου σας πραγματοποιείται επέκταση και βελτίωση του υπάρχοντος κτιρίου.  Προφανώς αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση θα έχουμε ένα νέο Κέντρο Υγείας χωρίς όμως γιατρούς και ασθενείς.
Κύριε Υπουργέ,
Ζητάμε το άμεσο ενδιαφέρον σας, το θέμα είναι εξαιρετικής σημασίας με σοβαρούς δυνητικούς κινδύνους για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.
Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας.»
agriniopress

google page rank