Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ: ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κitecenter

Το Χωριό του Αγίου Νικολάου το ψαροχώρι όπως το ονομάζουν μερικοί διότι έχει αρκετούς ψαράδες είναι μία από τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και βρίσκεται περίπου 10 χλμ  βορειοδυτικά της Βόνιτσας. Εδώ συναντάμε και το πέρασμα της Κλεοπάτρας. Έχει μια πανέμορφη παραλία τον Άγιο Ιωάννη όπου εκεί λαμβάνουν χώρα πολλά θαλάσσια αθλήματα, όπως wakeboarding, surfing, windsurfing, άλλα κυριότερα το KITEBOARDING όπου υπάρχει και σχολή για τους επισκέπτες. Η παραλία αυτή προσελκύει πολλούς Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες. (απο το βιβλίο Πόλεις και χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας). Ας δούμε μερικά στοιχεία το άθλημα kiteboarding και ας επισκεφτούμε την περιοχή. Το kiteboarding είναι παρεμφερές με το wakeboarding ή το surfing, αλλά με μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας. Με μία σανίδα σαν του surf ή σαν του wakeboard μπορείς να πλανάρεις στο νερό χωρίς κάποια μηχανική υποστήριξη. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας αετός που θα σου δώσει την απαραίτητη δύναμη να κινηθείς  επάνω στο νερό, στη στεριά ή στο χιόνι. Με τον αετό στο νερό μπορείς να πλανάρεις, να κάνεις άλματα ή να ακολουθήσεις τα κύματα, κάνοντας διάφορα tricks.
Για να μυηθεί κάποιος στο άθλημα χρειάζονται οπωσδήποτε μαθήματα. Εάν κάποιος έχει προϋπηρεσία σε windsurfing, wakeboarding, surf,  είναι σαφές ότι θα χρειαστεί λιγότερα μαθήματα, αλλά και ο καθένας μπορεί να μάθει. Σε γενικές γραμμές είναι εύκολο sport, ειδικότερα αν υπάρχει σωστός δάσκαλος. Κακές οδηγίες ή καθόλου οδηγίες κάνουν το kiteboarding ένα επικίνδυνο άθλημα.
Καθώς οι κατασκευαστές βελτιώνουν συνεχώς τον εξοπλισμό, δεν χρειάζεται ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Πρέπει να είσαι βέβαια σε ένα μέσο επίπεδο, να κολυμπάς άνετα κάποια απόσταση και γενικότερα να τα πηγαίνεις καλά με το θέμα της αντοχής.
Το kiteboarding είναι άθλημα που αν ξεκινήσεις, σου προσφέρει συγκινήσεις που θα κολλήσεις…..
Στο ΚLEOPATRA KITE RESORT θα βρείτε το διάσημο σχολείο
www.agiosnikolaos-kitecenter.com όπου μπορείτε να έρθετε σε επαφή με το άθλημα, να κάνετε μαθήματα και να νοικιάσετε εξοπλισμό.
Δείτε πολλές φώτο από την Παραλία του Αγίου Νικολάου αλλά και από άλλες παραλίες του δήμου μας στην περιοχή και τα διάφορα αθλήματα που δραστηριοποιούνται σ'αυτές από το agiosnikolaos-kitecenter.com.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 























































google page rank