Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Χωρίς γιατρό το Κ.Υ. Κατούνας το 15 Αύγουστο – Τραγική κατάσταση και αβεβαιότητα για 15000 κατοίκους! – Απειλούν με αποκλεισμό στο Σαμάρι


Την απόγνωση τους εκφράζουν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος εξαιτίας των ελλείψεων τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Κατούνας. Αποτέλεσμα των ελλείψεων είναι η υπολειτουργία του κέντρου το οποίο πολλές φορές μένει κλειστό χωρίς καθόλου γιατρό με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φοβούνται να… αρρωστήσουν.
Η κατάσταση είναι τόσο δραματική που, όπως αναφέρει ο κ. Δημήτριος Τζαβάλας, πρώην δήμαρχος Μεδεώνος και νυν δημοτικός σύμβουλος, σε δηλώσεις του στο aerasnews.gr, το κέντρο, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα μείνει χωρίς γιατρό μέσα στις ημέρες του δεκαπενταύγουστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο εξυπηρετεί την περίοδο του καλοκαιριού περί τους 15000 κατοίκους ενώ το χειμώνα ο αριθμός αγγίζει τους 6000.
Οι φορείς της περιοχής απευθύνθηκαν στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας την παρέμβαση του υπουργού, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, λόγω υποχρεώσεων τους παρέπεμψε στον γενικό διευθυντή όπου και ανέλυσαν το πρόβλημα χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποια ανταπόκριση μέχρι στιγμής. Στον κ. Γεωργιάδη εστάλη επίσης επιστολή την οποία υπογράφουν οι κ.κ. Δημήτριος Τζαβάλας, Κων/νος Κασουρας, πρόεδρος Δ.Κ. Κατούνας και Νίκος Σολδάτος, δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, όπου αναφέρεται η κατάσταση που επικρατεί καθώς και ένα ιστορικό σχετικά με το Κέντρο Υγείας.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, όπως αναφέρει στο aerasnews.gr, o κ. Τζαβάλας ο οποίος τονίζει ότι αν δε βρεθεί λύση άμεσα θα κινητοποιηθούν οι πολίτες με αποκλεισμό στην περιοχή Σαμάρι στις 14 Αυγούστου προκειμένου να ασκηθεί πίεση για την αντιμετώπιση του προβλήματος και να στελεχωθεί επαρκώς το Κ.Υ. Κατούνας.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον υπουργό υγείας:




google page rank