Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος: «Να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία»


Επιστολή έστειλαν προς τον αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, κ. Β. Αντωνόπουλο οι βουλευτές Μ. Τριανταφύλλου και Γ.  Βαρεμένος. Οι δύο βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, καλούν τον αντιπεριφεριάρχη Αιτωλοακαρνανίας να αρνηθεί την καθιέρωση της Κυριακής ως εργάσιμης μέρας με τη δυνατότητα ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων, πέραν των υποχρεωτικών Κυριακών που προβλέπει ο νόμος και πέραν των ειδικών ρυθμίσεων που υπάρχουν σε τουριστικές περιοχές και τουριστικά καταστήματα.
Η επιστολή αναλυτικά.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ:
τον  Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, κ. Βασίλειο Αντωνόπουλο
ΘΕΜΑ: «Να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία» 

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να σας ενημερώσουμε για τη θέση μας σε σχέση με το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και τις εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις που καλείστε να πάρετε.

Πριν λίγες μέρες η Κυβέρνηση, παρά την καθολική αντίδραση των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων και των εργαζομένων νομοθέτησε τη δυνατότητα ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές ύστερα από απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη...............
   
 Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την επιβίωση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες κλείνουν κατά χιλιάδες λόγω της αδυναμίας των πολιτών να καταναλώσουν, της φορολογικής επιδρομής και των κάθε είδους χαρατσιών, αλλά για την κυριαρχία των μεγάλων αλυσίδων και των πολυκαταστημάτων. Ήδη με τροπολογία της τελευταίας στιγμής στη ρύθμιση εντάσσονται και καταστήματα franchise ενώ θεωρείται βέβαιο ότι εάν προσφύγουν στη δικαιοσύνη τα μεγάλα καταστήματα που έχουν προσωρινά αποκλειστεί από την ψηφισθείσα ρύθμιση θα δικαιωθούν.
      Εν κατακλείδι, η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί δώρο στις μεγάλες αλυσίδες και θα δώσει την χαριστική βολή στις οικογενειακές και μικρές επιχειρήσεις. Τα δήθεν οφέλη για τους εργαζόμενους απλά δεν υπάρχουν και το μόνο που μπορεί να προκύψει είναι ένας εργασιακός μεσαίωνας, με εργασία 365 ημερών. Αντίθετα είναι βέβαιο πως η αδυναμία κάλυψης του επιπλέον κόστους λειτουργίας των καταστημάτων θα επιταχύνει τα λουκέτα και τις απολύσεις.
     Κατόπιν αυτών, πιστεύουμε ότι οφείλετε να αποφασίσετε λαμβάνοντας καθοριστικά υπόψη το γεγονός της καθολικής αντίθεσης όλων των φορέων, των εργαζομένων και των επαγγελματιών στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.
    Σας καλούμε να αρνηθείτε την καθιέρωση της Κυριακής ως εργάσιμης μέρας με τη δυνατότητα ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων, πέραν των υποχρεωτικών Κυριακών που προβλέπει ο νόμος και πέραν των ειδικών ρυθμίσεων που υπάρχουν σε τουριστικές περιοχές και τουριστικά καταστήματα.
        Θεωρούμε ότι αυτές οι ρυθμίσεις θα πρέπει να ισχύσουν και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα για το νομό Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των καταστημάτων των νομών.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Αιτωλοακαρνανίας
Τριανταφύλλου Μαρία

Βαρεμένος Γιώργος
google page rank