Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/9/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Ένα από τα θέματα που θα μπει στο συμβούλιο την Δευτέρα και απασχολεί την Κατούνα αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου είναι και η δωρεάν παραχώρηση κτηρίου για  αστυνομικό τμήμα Κατούνας. Να σημειώσουμε ότι αφορμή για την παραχώρηση του κτηρίου ήταν επιστολή που απέστειλε ο Αστυνομικός διευθυντής Ακαρνανίας Ανδρέας Αποστολόπουλος προς τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας με αίτημα στα πλαίσια της μείωσης των δαπανών των υπηρεσιών και ότι επιβάλλεται η ανεύρεση δημοσίων κτιρίων για τη στέγαση της Αστυνομίας. 
Φυσικά αν κοιτάξουμε το χαρτί της αστυνομικής διεύθυνσης περιφέρειας  θα δούμε πως ο δήμος είχε δώσει το ναι για το ισόγειο που σήμερα φιλοξενείται το ΚΕΠ ή η αίθουσα συνεδριάσεων  μαζί με το ημιυπόγειο χώρο του πρωην ειρηνοδικείου.





Η απόφαση όμως του τοπικού συμβουλίου Κατούνας που πάρθηκε με πρόταση του Προέδρου Κων/νου Κασούρα πριν λίγες μέρες είναι η παραχώρηση μόνο του υπόγειου (π. ειρηνοδικείου) και διπλανού αποθηκευτικού χώρου μόνο. 
Επίσης υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στο θέμα αυτό όπως:
Ποιος θα πληρώσει το κόστος μετεγκατάστασης; 
Ποιος θα πληρώσει την διαμόρφωση χώρου στο κτήριο του Δήμου;
Που θα δημιουργηθεί το πάρκινγκ αυτοκινήτων Αστυνομίας αλλά και Δήμου;  
Ποιος θα πληρώνει το ρεύμα κλπ στο νέο κτήριο;
Ποιος εγγυάται την συνέχιση της λειτουργίας του Αστυνομικού τμήματος;
Έχουν καταργηθεί οριστικά οι σταθμοί στις Φυτείες και Αρχοντοχώρι που ανήκαν στο αστυνομικό τμήμα Κατούνας; 
Αν δεν δοθεί το κτήριο θα φύγει η αστυνομία από την Κατούνα δεν το λέει το χαρτί της αστυνομικής διεύθυνσης;
Τι θα γίνει αν αύριο στείλει και ένα τέτοιο χαρτί το ταχυδρομείο που είναι και η τελευταία υπηρεσία που υπάρχει στην Κατούνα οι άλλες έφυγαν αν εξαιρέσουμε την π. Αγροτική Τράπεζα που έχει δικό της κτήριο. 
Πως γίνεται ο Δήμος να πληρώνει ενοίκια σε ιδιώτη τόσα χρόνια για το "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" και ΚΑΠΗ ενώ έχει αίθουσες προς παραχώρηση και γιατί δεν επέστρεψε και το "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" στο κτήριο του δήμου τόσα χρόνια από τότε που η έδρα του πήγε στην Βόνιτσα.
και άλλα πολλά ερωτηματικά. 
Περιμένουμε λοιπόν να δούμε την απόφαση του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 



google page rank