Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Τελειώνει και ο Σεπτέμβριος και είναι απλήρωτοι (τελευταία δόση) οι 5μηνίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας



Δεν ξανάγινε, έχουν ολοκληρώσει την εργασία τους, από τον Φεβρουάριο του 2013 και ακόμη και σήμερα επτά ολόκληρους μήνες μετά, είναι απλήρωτοι (τελευταία δόση) οι 5μηνίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και δεν υπάρχει από πουθενά καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει. 
      Μιλάμε για τους 50 απασχολούμενους από την Μ.Κ.Ο. «ΝΕΣΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ «ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» γιατί αυτοί που απασχολήθηκαν από τον «ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ» ήτοι 110 στον αριθμό έχουν λάβει όλα τα δεδουλευμένα τους αν και ανέλαβαν καθήκοντα ένα μήνα μετά. Και το χειρότερο δεν είναι αυτό αλλά το ότι δεν υπάρχει καμία υπεύθυνη και επίσημη ενημέρωση γι’ αυτό........
      Οι περισσότεροι από τα παιδιά και τους ενηλίκους που δούλεψαν στο Δήμο ήταν μακροχρόνια άνεργοι, παιδιά δηλαδή χωρίς καταθέσεις και αποθέματα. Κανείς δεν πάει στη δουλειά του ούτε για αναψυχή ούτε για χόμπι. 
       Μερικοί μάλιστα από αυτούς προέρχονταν από τα γύρω χωριά ακόμα και από το Αγρίνιο, το Ρίβιο, Λευκάδα και αν μη τι άλλο είχαν κάποια έξοδα κινήσεως. Υποτίθεται πως τα χρήματα υπάρχουν και όλοι περιμένουν ίσως να «ξεκλειδωθεί» ένας κωδικός. 
          Οι απασχολούμενοι στα 5μηνα διαμαρτύρονται αφού ακόμα και σήμερα δεν έχουν ξοφληθεί και ρωτάνε: α)-που βρίσκονται αυτά τα χρήματα (αφού υπάρχουν)! καθότι βρίσκονται στα πλαίσια του Ε.Σ.Π.Α. για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. β)-Ποιος τα διαχειρίζεται! γ)-Μήπως (όπως συμβαίνει συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις τοκίζονται) και –αν ναι- ποιος θα εισπράξει τους τόκους και πως θα τους αξιοποιήσει!

    Κανείς δεν περιμένει αυτά τα χρήματα για να τα σπαταλήσει άσκοπα. Πρόκειται για την καθημερινότητα και σε μερικές περιπτώσεις την ΕΠΙΒΙΩΣΗ. 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

google page rank