Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τίτλοι τέλους για το ΙΚΑ Αμφιλοχίας


Με το κλείσιμο και του Ι.Κ.Α. επισφραγίζεται η απογύμνωση της Αμφιλοχίας από τις δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούσαν εδώ και η οποία έχει δρομολογηθεί σταδιακά τα τελευταία δυο χρόνια. Ειδικά για την περιοχή του Δήμου Αμφιλοχίας, το κλείσιμο του Ι.Κ.Α. ήρθε να προστεθεί στη λίστα των υπό κατάργηση υπηρεσιών εδώ που ξεκίνησε ο ΟΤΕ και συνέχισε το Τελωνείο και η ΔΟΥ Αμφιλοχίας. 
Η λειτουργία του Ι.Κ.Α. Αμφιλοχίας ανεστάλη  τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013. Το υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. στην πόλη μας δημιουργήθηκε το 1962 και λειτουργούσε μέχρι 30 Αυγούστου 2013 εξυπηρετώντας μια αρκετά μεγάλη ασφαλιστική περιοχή που κάλυπτε όλο τον ορεινό Βάλτο και μέρος του Ξηρομέρου (από Συκούλα μέχρι Παπαδάτες και από Περδικάκι μέχρι Τρύφου).
Περίπου 400 επιχειρήσεις και πάνω από 2.500 ασφαλισμένοι εξυπηρετούνταν από το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Αμφιλοχία.
Στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των πολιτών η ηγεσία του υπουργείου σκέφτεται να προχωρήσει στην σύσταση Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κατοίκων της περιοχής.  
Οι εργασίες των Γραφείων θα εκτείνονται σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και θα εκτελούνται χειρόγραφα και μέσω Διαδικτύου, όπως διαβεβαίωσε η κεντρική διεύθυνση του ΙΚΑ. Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων (ΓΕΑ) θα στεγαστεί υπό την επίβλεψη του Δήμου στο χώρο της πρόνοιας, κάτι που έγινε και με το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) μετά το κλείσιμο της ΔΟΥ. 
Μέχρι να εγκατασταθεί το ΓΕΑ και να αποδειχτεί λειτουργικό (κάτι που δεν συμβαίνει με το ΓΕΦ 9 μήνες μετά το κλείσιμο της ΔΟΥ) μια απίστευτη ταλαιπωρία περιμένει τους χιλιάδες ασφαλισμένους αφού θα πρέπει να μεταβαίνουν στο Αγρίνιου για να εξυπηρετηθούν διανύοντας 100 ή 200 χιλιόμετρα αναλόγως τον τόπο κατοικίας. -
e-maistros.gr
google page rank