Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Σε μια ξεχωριστή βραδιά στη Βόνιτσα παρουσιάστηκε το βιβλίο της Δώρας Μοσχονά: «Ο αστερισμός της γλυκύτητας»


        Σε μια γλυκιά φθινοπωρινή βραδιά στη Βόνιτσα παρουσιάστηκε χθες το βράδυ Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013, στο αίθριο του Δημαρχείου Ακτίου-Βόνιτσας, με την στήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας»,  το βιβλίο της Δώρας Μοσχονά: «Ο αστερισμός της γλυκύτητας».
      Το μυθιστόρημα "Ο αστερισμός της γλυκύτητας", που απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις, είναι ένα μικρό οδοιπορικό στα ίχνη ενός στυγνού δολοφόνου  που στοίχισε το βίαιο θάνατο μιας νέας κοπέλας και συγχρόνως, μια περιπλάνηση της ηρωίδας, που ερευνά την υπόθεση, στο βυθό των προσωπικών της σκέψεων, στην ουσία της δουλειάς της και της ίδιας της ύπαρξής της.
     Την παρουσίαση του βιβλίου συντόνιζε και εμπλούτισε με τις εύστοχες παρατηρήσεις του  ο εκδότης Πάσχος Θοδωρής, ο οποίος τόνισε αναλυτικά τη βασική δομή του μυθιστορήματος, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, και έδωσε το λόγο στους ομιλητές.
-Η φιλόλογος Φωτεινή Μαντζούτσου με εξαιρετικό λόγο έκανε  λεπτομερή και άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση του βιβλίου. 
-Η φιλολόγος Ελένη Δρακάτου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της συγγραφέως και αναφέρθηκε στο καταπληκτικό βιβλίο.
     Στη συνέχεια ο καταπληκτικός 7χρόνος γιος της Συγγραφέως Γεραναστάσης Θοδωρής παρουσίασε τη μητέρα του της και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο της βιβλίο. Στην αντιφώνηση της, η συγγραφέας Δώρα Μοσχονά ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους και όλους όσοι συνετέλεσαν στην παρουσίαση του βιβλίου…
      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο επικεφαλής  της αντιπολίτευσης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας Καλογεροπάνος Νίκος, η δημοτική σύμβουλος Λιόντου-Κέστου Αικατερίνη, ο διδάκτωρ κλασικής φιλολογίας του εθνικού  Καποδιστριακου παν/μου Αθηνων κ. Νικος Κολεζας, ο π. πρόεδρος του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας Βαγγέλης Κουτιβής, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος φίλων της Συγγραφέως.
      Στο τέλος προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα, γλυκά και αναψυκτικά από τους διοργανωτές σε όλους τους παρευρισκόμενους και έτσι «γλυκά» έκλεισε η παρουσίαση στη Βόνιτσα!
























































google page rank