Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησε η πορεία για τη Δημόσια Παιδεία – Μαζικά μπλοκ μαθητών και εκπαιδευτικών

 Μόλις ξεκίνησε από τα Προπύλαια η πορεία εκπαιδευτικών και μαθητών για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
Χιλιάδες συγκεντρωμένοι, σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και εργαζόμενοι από ποικίλους κλάδους κατευθύνονται προς το κτήριο της Βουλής, με τα συνθήματα "Λαέ μην φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής" και "Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών" να δίνουν τον τόνο στη διαδήλωση.
Στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας βρίσκονται και εργαζόμενοι της ΕΡΤ, το κίνημα "Δεν πληρώνω", βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Νέοι/Νέες ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του ΚΚΕ, μέλη του ΕΠΑΜ, του ΕΕΚ και της Ροσινάντε, αλλά και το ΠΑΜΕ, το οποίο βρίσκεται ακόμη ενσωματωμένο στη διαμαρτυρία, χωρίς να πραγματοποιεί ξεχωριστή συγκέντρωση.
"Όχι στη μαθητεία, σύγχρονη δουλεία – Δωρεάν Παιδεία" είναι άλλο ένα σύνθημα που διαβάζουμε σε πλακάτ, ενώ στο πανό των Νέων ΣΥΡΙΖΑ αναγράφεται το σύνθημα "Απολύστε την κυβέρνηση όχι τους εκπαιδευτικούς".
Ηχηρό "παρών" δίνουν στη διαδήλωση και γονείς, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Τραίνου της Αλληλεγγύης, από τους Αγ. Αναργύρους και τον Καματερό, που στηρίζουν τον αγώνα των καθηγητών.









www.avgi.gr
google page rank