Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Έκλεισαν ένα χρόνο οι εργασίες για την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην Κατούνα

Όπως όλα δείχνουν το έργο αντικατάστασης ύδρευσης στην Κατούνα προχωρά σε κανονικούς ρυθμούς. Μετά την αλλαγή της σωλήνωσης (αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης)  ο εργολάβος και οι υπεύθυνοι του έργου προχωρούν σε τοποθετήσεις παροχών έξω από τα σπίτια.  
Το έργο ξεκίνησε από την περιοχή των  Νέων Αχυρών το Σεπτέμβριο του 2012 και έκλεισε ένα χρόνο εργασιών του. 
Οι δρόμοι φυσικά είναι σε πολύ κακή κατάσταση παρόλες τις παρεμβάσεις που έγιναν στις κεντρικές κυρίως αρτηρίες με πίσσα η τσιμέντο, ενώ σε άλλα σημεία δεν έγινε καμία παρέμβαση(δειτε φωτο). 
Επίσης ανοιχτή παραμένει η τρύπα που βρέθηκε και είναι απλά σκεπασμένη μεταξύ των σπιτιών Καραίσκου και Μαγαζη και δεν ξέρουμε τι θα γίνει.
Πάντως οι εργασίες προχωρούν ένα χρόνο ακριβώς από την μέρα που ξεκίνησαν  και βρίσκονται σε καλό στάδιο.

Ένα μικρό ιστορικό του έργου
 Το έργο «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κατούνας» προϋπολογισμού 2.956.000 ευρώ, εντάχθηκε όταν άνοιξε το ΕΣΠΑ, τον Οκτώβριο του 2011,   με έτοιμη μελέτη που είχε ο π. Δήμος Μεδεώνος και παρέδωσε στο νέο Δήμο.  Xρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και δικαιούχος είναι ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας που κατέθεσε τη μελέτη, με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.  
Λέγεται πως θα επιλύσει και το χρόνιο πρόβλημα της ομαλής υδροδότησης του χωριού.



















google page rank