Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Εύκολο διπλό ο ΑΟ Πλαγιάς έναντι της Δόξας Βασιλικής με 1-4!


   
Εύκολο απόγευμα είχε η ομάδα μας σήμερα Σάββατο 12 Οκτωβρίου στην αναμέτρηση με τη Δόξα Βασιλικής για την 4η αγωνιστική της Α' κατηγορίας Πρέβεζας-Λευκάδος. 
O AO Πλαγιάς ταξίδεψε στη γειτονική Λευκάδα για τον αγώνα, έχοντας στο νου μόνο τους 3 βαθμούς της νίκης, δεδομένης της χαμηλής δυναμικότητας του αντιπάλου που βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. 3 βαθμοί αναγκαίοι για να μείνουμε ψηλά -αν και νωρίς- στη κατάταξη και να βλέπουμε τη συνέχεια του πρωταθλήματος με άλλο μάτι.

    Ο προπονητής μας Νίκος Κωσταράκης είχε στη διάθεσή του όλους τους παίκτες της ομάδας και γι' αυτό το λόγο παρέταξε την καλύτερη δυνατή εντεκάδα στον αγωνιστικό χώρο, με Καταγή κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Κατσαβριά-Πανταζή, ακραίους Βερύκιο αριστερά και Κοκκόλη δεξιά. Στο κέντρο τους Παξινό(C), Μωραΐτη Β, Μωραΐτη Γ, δεξιά Φραγκολιό και αριστερά Περιστέρη καθώς και προωθημένο τον Σταμουλάκη που πέτυχε χατ τρικ όπως θα δούμε στη συνέχεια.
   Η ατμόσφαιρα μύριζε καλοκαίρι με την έναρξη του αγώνα, η ζέστη αρκετή, γεγονός όμως που ίσως να επιβράδυνε την εκκίνηση της ομάδας μας. Στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό και από τις δύο ομάδες και μοιρασμένο, με την Δόξα να έχει κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να πιέσει χωρίς να καταφέρει κάτι το ιδιαίτερο, εκτός από το να κερδίσει κάποια κόρνερ. Σε ένα από αυτά τα κόρνερ ήρθε και η πιο επικίνδυνη φάση για την εστία μας, στο 18', όταν η μπάλα στην απ' ευθείας εκτέλεση χτύπησε στο δοκάρι και γύρισε προς το πέναλντι, αλλά οι αμυντικοί μας απομάκρυναν την μπάλα και τον κίνδυνο εγκαίρως.
   Στη συνέχεια η μηχανή του ΑΟ Πλαγιάς έδειξε να ζεσταίνεται για τα καλά, δημιουργώντας μπαράζ ευκαιριών που όμως λόγω της αστοχίας αλλά και λόγω ενός φορμαρισμένου αντίπαλου τερματοφύλακα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Αξίζει να σημειωθούν μερικές από αυτές, όπως το σουτ του Σταμουλάκη από πλεονεκτική θέση στο 22' που κατέληξε άουτ, μια κεφαλιά του Μωραΐτη Β. έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Περιστέρη που κατέληξε επίσης άουτ και μια κεφαλιά του Φραγκολιού έπειτα από κόρνερ που ο τερματοφύλακας έσωσε πάνω στη γραμμή. Η αεροπορία μας στο πρώτο ημίχρονο είχε κυριαρχήσει, έτσι σχεδόν κάθε εκτέλεση κόρνερ ή φάουλ ήταν χαμένη ευκαιρία. 
Ευτυχώς η μπάλα δεν μας τιμώρησε με τόσες χαμένες ευκαιρίες, αντιθέτως θα έλεγε κανείς, μας βοήθησε, θέλησε να μπει μόνη της εφόσον οι παίκτες δεν είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν. Στο 33ο λεπτό η ομάδα μας θα κερδίσει ένα φάουλ εκτός περιοχής και διαγώνια από την αριστερή πλευρά και ο Μωραΐτης Β. θα αναλάβει την εκτέλεση. Ένα κακοχτυπημένο φάουλ που όλα έδειχναν πως θα καταλήξει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού της Δόξας, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα σημειώνοντας το 0-1.
 Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου και ίσως του αγώνα χάθηκε στη συνέχεια, όταν ο Φραγκολιός ερχόμενος από δεξιά και μέσα στην περιοχή, θα ντριμπλάρει έναν αμυντικό, η μπάλα θα πάρει λίγο ύψος λόγω κάποιας κόντρας, αλλά μην χάνοντας τον έλεγχό της θα συνεχίσει και θα ντριμπλάρει και δεύτερο αμυντικό περνώντας την μπάλα από πάνω του -όλα αυτά μέσα λίγα τετραγωνικά μέτρα- και θα βρεθεί προ του τερματοφύλακα. Στο κατέβασμα της μπάλας θα πιάσει το μονοκόματο σουτ αλλά για κακή τύχη του Φραγκολιού ο τερματοφύλακας θα βρεθεί στην πορεία της, η μπάλα θα τον χτυπήσει στο κεφάλι και θα καταλήξει κόρνερ. Όλα αυτά τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
   Στο δεύτερο ημίχρονο όμως τα πράγματα άλλαξαν με τον Σταμουλάκη να βλέπει το αντίπαλο τέρμα τεράστιο, σαν να ξεκινούσε από το ένα κόρνερ και να κατέληγε στο άλλο. Το 0-2 δεν άργησε να έρθει υπό αυτές τις ψευδαισθήσεις του Σταμουλάκη. Έτσι σε μια παράλληλη ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Μωραΐτη Β. από δεξιά θα πιάσει την κεφαλιά και θα ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 54ο λεπτό.
   Μόλις πέντε λεπτά μετά, στο 59' περίπου, το ρόλο του πασαδόρου θα αναλάβει ο Βερύκιος που με την ίδια μπαλιά από αριστερά αυτή τη φορά, θα βρει και πάλι το Σταμουλάκη, ο οποίος και πάλι με κεφαλιά θα γράψει το 0-3.
   Στη συνέχεια έπειτα από μια ακόμη πλαγιοκόπηση ο Μωραΐτης Β. ανάμεσα από δύο αντιπαλους θα στείλει και πάλι την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής της συνάντησης Σπυράκος θα δώσει επιθετικό φάουλ. Ο Μωραΐτης θα τρέξει προς το κέντρο απορώντας γι' αυτή την απόφαση του διαιτητή, ο οποίος με τη σειρά του και χωρίς ενδοιασμούς θα του δείξει την κίτρινη κάρτα και αμέσως την κόκκινη. 
Τραγικό το λάθος του διαιτητή, του στέρησε όλη τη χαρά της αποβολής και αυτό γιατί ο Μωραΐτης δεν είχε άλλη κίτρινη κάρτα. Όμως κάποια αποβολή έπρεπε να δωθεί από τη στιγμή που φανερώθηκε η κόκκινη από το τσεπάκι. Η ευκαιρία ήρθε για τον διαιτητή στο 65ο λεπτό όταν ο Βερύκιος προσπαθώντας να διώξει τη μπάλα σήκωσε ψηλά το πόδι χωρίς να δει τον αντίπαλο που πλησίαζε με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στον ώμο. Εκεί πήγε να γίνει ψιλοχαμός. Μπήκε ο προπονητής της Δόξας στο γήπεδο ουρλιάζοντας για τον παίκτη του (βέβαια δεν πήγε από πάνω του να δει αν είναι καλά ή αν πέθανε) και έπεσε πάνω στο διαιτητή. Ε, κι εκείνος τι να κάνει ο χριστιανός, έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Βερύκιο και ήταν όλοι ευχαριστημένοι.
   Με 10 παίκτες η ομάδα μας λοιπόν από το 65'. Πριν λίγα λεπτά είχε περάσει έξω και ο Μωραΐτης Β. σαν αλλάγή δίνοντας τη θέση του στον Μπουρδάρα Ζ. γιατί μπορεί να έβλεπε κι αυτός κόκκινη κάρτα... Άγνωσται αι βουλαί του κυρίου ρέφερι.
   Στο 70ό λεπτό η Δόξα που αναθάρρησε κάπως, κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 1-3 όταν έγινε μια μπαλιά από την αριστερή πλευρά της ομάδας μας, ο Κοκκόλης δεν κατάφερε να διώξει και ερχόμενος από πίσω επιθετικός της Δόξας Βασιλικής έκανε το γκολ.
Γκολ που δεν το χάρηκε πολύ η Δόξα γιατί στο 76' ο Σταμουλάκης ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο πολύ καλός σήμερα Περιστέρης. Η μπάλα στήθηκε λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και λίγο αριστερά, ο Σταμουλάκης πήρε φόρα και έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του αντίπαλου τερματοφύλακα γράφοντας το 1-4.
    Στο 80ό λεπτό έγιναν και οι υπόλοιπες αλλαγές από τον προπονητη μας και στη θέση του πάντα δυναμικού και ακούραστου Μωραΐτη Γ. πέρασε ο Καταγής Π. και στη θέση του Κοκκόλη πέρασε ο Μπουρδάρας Δ. 
   Το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς να σημειωθεί κάτι το αξιόλογο και από τις δύο πλευρές.
   Τελικό αποτέλεσμα 1-4 και οι βαθμοί της νίκης για την ομάδα μας, που συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις γεμίζοντας περηφάνια όλους μας.  
   Συγχαρητήρια παιδιά και πάντα νίκες!
   Επόμενος αγώνας στην έδρα μας με τον Λούρο!!! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ 12
2.ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ 10
3.Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ 10
4.ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 8
5. Α.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ 8
6.ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ  7
7.ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ  7
8. ΕΛΠΙΔΕΣ/ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΡΙΟΥ 6
9.ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ 5
10.Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ  4
11.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ  4
12.ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ 4
13.ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ 3
14.ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  0
15.ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 0
16.ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ αποχώρησε
Alexis 
fcplagias
google page rank