Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Στο πένθος βυθίστηκε ο Αρχάγγελος στην Πρέβεζα - Σε τραγωδία κατέληξε η πρώτη εξόρμηση παρέας κυνηγών


Ο επίλογος για έναν 58χρονο από τον Αρχάγγελο Πρέβεζας γράφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο Λια Φιλιατών.
Ήταν η μέρα έναρξης για το κυνήγι της πέρδικας που θα εξελίσσονταν σε τραγωδία για τέσσερις κυνηγούς. Κανένας δεν μπορούσε να τη φανταστεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Το ένα μέλος της παρέας έφευγε για πάντα από τη ζωή.
Προηγήθηκε ένας πυροβολισμός και στη συνέχεια ο 58χρονος από το βράχο που βρίσκονταν, κάνοντας καρτέρι στις πέρδικες, έπεσε και κατέληξε σε χαράδρα εκατό μέτρων.
Από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού. Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος δέκα άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ηγουμενίτσας και δέκα της 5ης ΕΜΑΚ.
Η επιχείρηση είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του δύσβατου της περιοχής. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες θα πρέπει να διανύσουν απόσταση οχτακοσίων μέτρων περίπου προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε επαρχιακό δρόμο.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου του κυνηγού, αν δηλαδή προήλθε από τον πυροβολισμό ή από την πτώση θα προκύψουν μετά την νεκροψία που θα ακολουθήσει.
Το χωριό του, ο Αρχάγγελος Πρέβεζας, έχει βουτηχθεί στο πένθος ενώ βαρύ είναι το κλίμα και στην κυνηγετική οικογένεια της Ηπείρου, η οποία χάνει το δεύτερο μέλος της από την έναρξη του κυνηγιού, δηλαδή μέσα σε έναν μήνα.
pamepreveza
google page rank