Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Επίσκεψη του Γενικού Υπευθύνου των έργων Δυτικής Ελλάδας κ. Παπαγιαννίδη στην υδατοδεξαμενή της Κωνωπίνας

Χθες Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Γενικού υπευθύνου των έργων Δυτικής Ελλάδας κ. Παπαγιαννίδη με κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών, στην υδατοδεξαμενή της Κωνωπίνας. Η επίσκεψη ήταν απότοκος προγενεστέρων συναντήσεων εργασίας στην Αθήνα, παραγόντων του Υπουργείο Υποδομών του Δημάρχου Ακτίου-Βονιτσας κ. Νίκου Σολδάτου και Μελών του Δ,Σ. του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, για την πορεία εργασιών του Φράγματος Αχυρών και ένταξη της υδατοδεξαμενής της Κωνωπίνας στον σχεδιασμό των συνοδών έργων του Φράγματος.
Η επιτόπια αυτοψία κρίθηκε απαραίτητη από τον Γενικό υπεύθυνο των έργων Δυτικής Ελλάδας κ. Παπαγιαννίδη, ώστε να έχει και ο ίδιος, ιδίαν αντίληψη για την υδατοδεξαμενή της Κωνωπίνας επί του αιτήματος του Δήμου, της Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας και του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, για να ενταχθεί η υδατοδεξαμενή της Κωνωπίνας, ως έργο στα υπολειπόμενα συνοδά, ώστε να πραγματοποιηθεί η παροχέτευση νερού με φυσική ροή από τα έργα του Φράγματος στην δεξαμενή, κατά την πρώτη φάση του έργου.
Η εκπόνηση της μελέτης έχει ανατεθεί στον μελετητή των αρδευτικών έργων του Βάλτου και της διώρυγας Αμφιλοχίας κ. Λαζαρίδη, ο οποίος εντός του Νοεμβρίου θα μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου εκπονήσει ολοκληρωμένη μελέτη, αφού εξετάσει τα υψομετρικά στοιχεία – γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά και την απόσταση, ώστε να αποτυπώσει (στη μελέτη) εάν είναι δυνατή η παροχέτευση νερού με φυσική ροή από τον τελευταίο αγωγό του Φράγματος στη δεξαμενή, για να ενταχθεί ως έργο στα υπολειπόμενα συνοδά και να προχωρήσει περαιτέρω η κατασκευή αγωγού.
Υπενθυμίζεται ότι, η Τοπική Κοινότητα Κωνωπίνας έχει εξαιρεθεί παραδόξως … από τον σχεδιασμό του Φράγματος Αχυρών και κατά τις δύο φάσεις του έργου !


















konopinanews
google page rank