Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Mεσολόγγι: Κινδύνεψαν άνθρωποι από την καταιγίδα

Στο ακόλουθο κείμενο περιγράφεται η εμπειρία δημοσιογράφου του onairnews.gr το πρωί στην Τουρλίδα Μεσολογγίου:
Στις 8:20 σήμερα ισχυρή καταιγίδα χτύπησε το Μεσολόγγι με ζημιές σε σκεπές στα παραδοσιακά σπίτια της Τουρλίδας με πτώσεις δέντρων στην εθνική οδό και λόγω ότι κεραυνός που χτύπησε κολώνα της ΔΕΗ έχουν πέσει καλώδια στον δρόμο της Τουρλίδας και στη  θάλασσα.
Λίγο πριν ξεκινήσει η καταιγίδα ξεκινήσαμε προς την Τουρλίδα αφού ο καιρός έδειχνε ότι δυνατό καιρικό φαινόμενο έρχεται και είναι σε εξέλιξη. Στην διαδρομή όμως πέσαμε στο “μάτι» της καταιγίδας.
Οπως βλέπετε στο βίντεο ήταν αδύνατο να πάμε μπροστά αλλά ούτε και πίσω και αναγκαστικά καθηλωθήκαμε στην άκρη του δρόμου. Δυο φορές οι δυνατοί άνεμοι σήκωσαν το αμάξι στους δύο πλαϊνούς τροχούς. Ξαφνικά μέσα στην καταιγίδα εμφανίστηκαν δυο φιγούρες ανθρώπων που έψαχναν να βρούν ενα σημείο να γλυτώσουν. Μάλιστα η γυναίκα δεν μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο γιατί δεν ήθελε οπως μας είπε να μας βρέξει το κάθισμα. Θα την ακούσετε κάποια στιγμή όμως να μας λέει ότι δεν αντέχει άλλο από τον αέρα και θέλει να μπει στο αυτοκίνητο στο οποίο ήδη είχε μπει και ένας άνδρας.
Πέρασε ένα 20λέπτο αγωνίας αφού η ένταση της καταιγίδας δυνάμωνε και πλέον κυρίως η γυναίκα το μόνο που έκανε ήταν προσευχή να βγούμε ζωντανοί μιας και οι άνεμοι χτύπαγαν το αυτοκίνητο με δύναμη και έπεσε και κεραυνός στα 20 μέτρα από εμάς επάνω σε κολώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να γεμίσει ο δρόμος με καλώδια.
Τελικά όλα καλά αφού μόλις έπεσε η ένταση αμέσως φύγαμε από την περιοχή. Γυρίσαμε μόνοι μας πλέον και αντικρύσαμε σκεπές ,καρέκλες, να έχουν φτάσει στην απέναντι μεριά της λιμνοθάλασσας τα οποία είχαν ξηλωθεί από τα παραδοσιακά σπίτια της Τουρλίδας. Μέχρι απο το μαγαζί που είναι στην Τουρλίδα ξηλώθηκε ο φράκτης ο οποίος έφτασε μετά την εκκλησία του Αγιου Νικόλα.
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε την ένταση της καταιγίδας όπως θα δείτε και τις ζημιές που έγιναν.
onairnews.gr

google page rank