Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ - Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ- ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ –ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ





Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας «Φίλιππος ο Ακαρνάν», σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό των Κατουνιωτών και φίλων, που θα πραγματοποιήσει  στο κέντρο «Αθηνών Αρένα»  Πειραιώς 166 την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, για μια αξέχαστη βραδιά με τους 
Αντώνη Ρέμο- Ελένη Φουρέιρα –Στέλιο Ρόκκο.


Υπάρχουν προσκλήσεις για όλους αρκεί να μεριμνήσετε νωρίς. 
Τα τραπέζια κλείνονται ανάλογα τα άτομα και το πλάνο του κέντρου και είναι στην μεγάλη κεντρική σάλα και όχι πατάρι. Δηλώστε την συμμετοχή σας, αποκτώντας την πρόσκληση σας το συντομότερο. 
Τιμή πρόσκλησης 26 € η οποία περιλαμβάνει: α) ανά 6 άτομα μια φιάλη ουίσκι απλό η άλλο αλκοολούχο ποτό με ξηρούς καρπούς εμφιαλωμένο νερό και δύο αναψυκτικά  η β) ανά 3 άτομα ένα μπουκάλι κρασί. 
Δηλώστε την συμμετοχή σας, αποκτώντας την πρόσκληση σας το συντομότερο. Προσκλήσεις την βραδιά του χορού δεν θα υπάρχουν.

Για κάθε πληροφορία και τον εφοδιασμό σας με προσκλήσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη του Διοικ. Συμβουλίου: Παπαδημητρίου Γεώργιος 6972834479, Στούπας Σταμούλης   6976343950, Λίτσος Ελευθέριος    6973312749, Τζαβαλάς Χρήστος  6937094173, Ζώης Νικόλαος  6940770825, Μύτακας Κων/νος      6944892260, Κουτιβής Ευάγγελος  6945591871

ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΟΥΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ 



ΑΡΩΜΑ ΚΑΤΟΥΝΑΣ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




ΣΕ ΛΙΓΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΖ

Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΤΟΥ 1821 ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ



ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΤΑΜΑΤΙΑ
ΚΥΡΙΚΟΥ ΚΑΡΑΟΥΛΗ
*Η Σταματία Κυρίκου Καραούλη είναι κόρη  Σπύρου Καραούλη  και της Μαρίας Ζαφειρούλη γεννήθηκε στη Βόνιτσα και σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία Κλασική Φιλολογία.



ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ…
Στις 28/03/2013, το Λεβέντειο μουσείο της Κυπριακής Πρωτεύουσας παρουσίασε για πρώτη φορά ένα σπάνιο χειρόγραφο του 1821. Το χειρόγραφο αυτό αποτελεί κειμήλιο της Κυπριακής οικογένειας της Κίκας Θεοδοσιάδου που με τη συνεισφορά τους στόλισαν τα Στενά της Πρωτεύουσας με την Πολιτισμική κληρονομιά της Ακαρνανίας.
Θα προσπαθήσω να σας παρασύρω από το ζοφερό κλίμα των ημερών στις ένδοξες στιγμές του Ελληνισμού. Από τη Πελοπόννησο στο Ξηρόμερο ως την μεγάλη απόφαση του Βαρνακιώτη να ενταχθεί στο πόλεμο. Στις 23 Μάη του 1821 ο Μαυρομμάτης υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό γάμου (των παιδιών τους) με το Βαρνακιώτη.

Πολιτική Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο



Η  Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή  31-3- 2013 και ώρα 11: 00 πμ, στο ξενοδοχείο IMPERIAL, ανοικτή πολιτική εκδήλωση, με θέμα Πολιτικός – Οργανωτικός – Οικονομικός προγραμματισμός.
    Στην Εκδήλωση, θα παραστεί ο Τάκης Ρήγας, Βουλευτής και μέλος του  νέου Πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.  

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΑΡΤΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ




Αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας «Φίλιππος ο Ακαρνάν», συνεπής στην υπόσχεση που είχαν δώσει για στήριξη στην οικογένεια στο Σπάρτο Αμφιλοχίας που έχασε την κόρη της και το σπίτι της, επισκέφθηκαν το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, την χαροκαμένη οικογένεια. 
       Ήταν μια συγκινητική συνάντηση και τα μέλη του Συλλόγου Κατουνιωτών πρόσφεραν μια τηλεόραση plasma 32΄ ιντσών,  ένα πλήρες Υπολογιστή (PC, Οθόνη,  Πληκτρολόγιο κλπ) και  χρηματικό ποσό, δεχόμενοι τις ευχαριστίες της Οικογένειας, για τη μικρή αυτή προσφορά.
        Ο Σύλλογος Κατουνιωτών Αθήνας υπόσχεται να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και συνέπεια τις δράσεις που εκφράζουν τις τεράστιες ανάγκες  της οικογένειας που κτυπήθηκε σκληρά από την μοίρα και απευθύνει παράκληση προς τα μέλη, τους φίλους και τους συλλόγους, να βοηθήσουν όπως μπορούν προκειμένου να ανοικοδομήσει το κατεστραμμένο της σπίτι,  με πράγματα που έχει ανάγκη όπως: Υλικά οικοδομών, πλακάκια, καλώδια, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, είδη υγιεινής, χρήματα, κ.α.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η ΒΟΝΙΤΣΑ ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΛΕΣΙΩΤΗ 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΒΟΝΙΤΣΑ ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ 
Οι φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών ζωγραφίζουν Βόνιτσα. 
Μια διαφορετική δραστηριότητα φέτος το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε στην Βόνιτσα, για μια βδομάδα περίπου, φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στα πλαίσια των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ζωγράφισαν μνημεία, φύση, Θάλασσα, ανθρώπους και την καθημερινή ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ HD




Τέτοιες εκδηλώσεις αναβαθμίζουν την περιοχή μας. 

ΔΥΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΦΘΑΣΑΝ 
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


Σάλος από τη σύλληψη του ιερέα για το ένα εκατομμύριο χρέη στο δημόσιο


Σάλος στην Αιτωλοακαρνανία από τη χθεσινή σύλληψη εκπροσώπου ιεράς μονής για χρέη προς το Δημόσιο.
Χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 62χρονος ιερέας, για πολύ μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του 62χρονου, ο οποίος ήταν νόμιμος εκπρόσωπος Ιεράς Μονής της περιοχής, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.448.437,05 ευρώ.

ΜΠΑΡΑΖ ΚΛΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ


Δεν έχουν τελειωμό οι κλοπές στην Αμφιλοχία αλλά και τα περίχωρα, πρωτόγνωρες καταστάσεις για αρκετές κλοπές καταγγέλλουν κάτοικοι της Αμφιλοχίας και άλλα χωριά του Δήμου.
Οι Κλοπές συμβαίνουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα εδώ και τα τελευταία 2 χρόνια περίπου κυρίως σε κατοικίες, μαγαζιά και εκκλησίες. 

Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΤΟΥ 1821 ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

Γράφει η Σταματία
 Κυρίκου Καραούλη*



*Η Σταματία Κυρίκου Καραούλη είναι κόρη  Σπύρου Καραούλη  και της Μαρίας Ζαφειρούλη γεννήθηκε στη Βόνιτσα και σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία Κλασική Φιλολογία.



ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ…
Στις 28/03/2013, το Λεβέντειο μουσείο της Κυπριακής Πρωτεύουσας παρουσίασε για πρώτη φορά ένα σπάνιο χειρόγραφο του 1821. Το χειρόγραφο αυτό αποτελεί κειμήλιο της Κυπριακής οικογένειας της Κίκας Θεοδοσιάδου που με τη συνεισφορά τους στόλισαν τα Στενά της Πρωτεύουσας με την Πολιτισμική κληρονομιά της Ακαρνανίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ




ΚΑΤΑΝΤΙΑ.................... ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΣΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΧΤΟΡΑ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.



Στην αντεπίθεση ο Σολδάτος μετά τις καταγγελίες Αποστολάκη για την αγορά ακινήτου στην Κατούνα


ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ  ΕΓΓΡΑΦΑ:
 Προκειμένου υπεύθυνα να ενημερωθούν οι  Δημότες  μας για την αγορά μέσω ΕΣΠΑ του ακινήτου για την εγκατάσταση  της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Κατούνας, σας γνωρίζουμε ότι η  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21-03-2013  αναρτήθηκε στο πρόγραμμα  διαύγεια  καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου aktio-vonitsa.gov.gr.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Εκδήλωση συζήτηση στο Αγρίνιο


Εκδήλωση-συζήτηση οργανώνει και σας καλεί να συμμετάσχετε η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο Δημοτικό Θέατρο του Αγρινίου, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013, στις 7:00 το απόγευμα με θέμα:
«H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αγώνας για γη και ελευθερία -Το παράδειγμα της Χαλκιδικής» 



    Εισηγητές της συζήτησης θα είναι η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου (Δημοσιογράφος του περιοδικού UNFOLLOW), ο Νίκος Πλεύρης (Γιατρός στο νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής) και ο Δημήτρης Σαραφιανός (Δικηγόρος, Μέλος Κ.Σ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)..........

Θέμα: Ανοιχτός διάλογος: H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ

Τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Κατούνας  πραγματοποίησαν μια όμορφη διπλή γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου  και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κατούνας, δίπλα στην Αγία Παρασκευή.
Τα συγχαρητήρια μας σε όλα τα παιδιά και όσους συντέλεσαν για την εκδήλωση αυτή.


Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της ενορίας μας πραγματοποίησαν και εφέτος εκδήλωση αφιερωμένη στη διπλή εορτή τον Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής μας παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. 
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

Ανεξάρτητοι Έλληνες για ψήφιση σχεδίου «Αθηνά»: Οι μάσκες έπεσαν….


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ   «ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ…»


   Η σημερινή ψηφοφορία για το σχέδιο Αθηνά αποκάλυψε τις πραγματικές δεσμεύσεις των δυο Αιτωλοακαρνάνων υπουργών.
     Οι κύριοι Σαλμάς και Καραγκούνης, πετώντας τη μάσκα του συμπαραστάτη στον δίκαιο αγώνα των Αιτωλοακαρνάνων, απέδειξαν πλέον σε όλους περίτρανα, πως η μόνη δέσμευση που αισθάνονται, είναι αυτή απέναντι στην πιστή εφαρμογή των επιταγών της τρόικας........

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Φιλανθρωπική δράση και αλληλεγγύη του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας στη δοκιμαζόμενη οικογένεια στο Σπάρτο Αμφιλοχίας


     

Αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας «Φίλιππος ο Ακαρνάν», συνεπής στην υπόσχεση που είχαν δώσει για στήριξη στην οικογένεια στο Σπάρτο Αμφιλοχίας που έχασε την κόρη της και το σπίτι της, επισκέφθηκαν το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, την χαροκαμένη οικογένεια. 
       Ήταν μια συγκινητική συνάντηση και τα μέλη του Συλλόγου Κατουνιωτών πρόσφεραν μια τηλεόραση plasma 32΄ ιντσών,  ένα πλήρες Υπολογιστή (PC, Οθόνη,  Πληκτρολόγιο κλπ) και  χρηματικό ποσό, δεχόμενοι τις ευχαριστίες της Οικογένειας, για τη μικρή αυτή προσφορά.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

Η Χρυσή Αυγή παίρνει θέση για την αγορά του ακινήτου στην Κατούνα για το βιολογικό καθαρισμό


Θέση για το θέμα της αγοράς του ακινήτου στην Κατούνα για την εγκατάσταση  της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων παίρνει και η Χρυσή αυγή με ανακοίνωση του Βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση.


      Επισημαίνει πως: «Η αγορά του ακινήτου που προτίθεται να κάνει ο Δήμος με ποσό 214.000 € για 22 στρέμματα στην Κατούνα για ένα χωράφι με αντικειμενική αξία 36.000 €, είναι μια κλασική περίπτωση κομπίνας και εκβιασμού με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό, σε μια υπόθεση που εσκεμμένα αφέθηκε να συζητηθεί και να αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, και σύμφωνα με τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν από την ένταξη στο ΕΣΠΑ» και τονίζει: 

Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων οι έξι από τους οκτώ βουλευτές του νομού, "ναι" από Σαλμά - Καραγκούνη.



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ψηφοφορία για το Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας στο οποίο εμπεριέχεται η τροπολογία που αφορά το σχέδιο «Αθηνά».

1η Ποδηλατοβόλτα για το 2013


Την Κυριακή 31 Μαρτίου η πρώτη Ποδηλατοβόλτα για το 2013.
 Ας γιορτάσουμε την αλλαγή της ώρας περνώντας σε καλοκαιρινούς ρυθμούς με μια βόλτα από της εκβολές του Σεπετού έως το Μοναστηράκι !!! 
Η διαδρομή για το Μοναστηράκι δίπλα στο ποτάμι είναι 11 χιλιόμετρα. Τα πρώτα 9,5 έχουν μικρή ανηφορική κλίση, ενώ το τελευταίο 1,5 μέχρι την πλατεία έχει μεγάλη ανηφορική κλίση. Σε όλα τα τμήματα της διαδρομής θα υπάρχει βοήθεια, στάσεις, αλλά και η ταχύτητα δεν θα είναι μεγάλη για να μπορεί το γκρούπ να είναι συνέχεια μαζί. Στάση 30 λεπτά για καφέ στο Μοναστηράκι. 
Η επιστροφή δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου πετάλι αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατι τα ποδήλατα αναπτύσουν μεγάλη ταχύτητα. Απαραίτητο το νερό!!!

e-Bonitsa

ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ....


Tις κρύες γυναίκες που με χαϊδεύουν,
τους ψευτοφίλους που με κολακεύουν,
που απ' τους άλλουν θεν' παλικαριά
κι οι ίδιοι όλο λερώνουν τα βρακιά,
σ' αυτήν την πόλη που στα δυο έχει σκιστεί,
...τους έχω βαρεθεί.

Και πέστε μου αξίζει μια δεκάρα
των γραφειοκρατών η φάρα,
στήνουν με ζήλο περισσό,
στο σβέρκο του λαού χορό,
στης ιστορίας το χοντρό τον κινητή,
την έχω βαρεθεί.

Αποκαθίσταται η κοροϊδία με τους «άμισθους» αντιδημάρχους



Μαζική αποχώρηση αντιδημάρχων αναμένεται το επόμενο διάστημα, αφού όσοι είναι «άμισθοι» και δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα δικαιούνται πλέον τον μισθό της οργανικής τους θέσης στο δημόσιο.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ




Σύμφωνα με πληροφορίες συνεδρίασαν τα μέλη της διαπαραταξιακής  επιτροπής (που ορίσθηκαν από το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας) σήμερα το μεσημέρι στο π. Δημαρχιακό μέγαρο Κατούνας, για την επαναδιαπραγμάτευση  του υποεργου 5 (αγορά ακινήτου) όσο αφορά το τίμημα στην Κατούνα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ: ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ


 ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ (ΛΕΩΝΙΔΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ)

Στις 29/12/2012 στοn Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πετρούπολη έγινε ο γάμος του Λεωνίδα Ρουμελιώτη του Χρήστου με την Κατερίνα Ζουρούδη και βάπτισαν το γιο τους με το όνομα Χρήστος κουμπάροι και νονοί ο Ευτύχης και η Ράνια Πυροβολάκη




ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 21/3/2013 ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 21η Μαρτίου 2013  ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5/2013  
ΔΕΙΤΕ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΥΛΟΣΤΑΘΗ


ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 


Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΟΛΥΔΑΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΛΕΙΠΕΙ ΤΩΡΑ


Ο ΕΝΑΣ ΜΠΛΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ. ΡΟΥΧΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ 
ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗ 
ΑΝΔΡΙΚΑ - ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ 
ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ 
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ 
ΤΗΛ. 26420.23261- 26420.22003


Γιορτάστηκε στον Αετό η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου





Στον Αετό (Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας), το εορταστικό πρόγραμμα για την 25η Μαρτίου, άρχισε με τον εκκλησιασμό και τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, από τον εφημέριο π. Σπύρο Μανιαβό.
     Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Ηρώου, από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, του Σχολείου και φορέων.
     Την παράσταση, όπως και κάθε χρόνο, έκλεψαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου με τα ποιηματάκια τους και απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια....
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Τοπικός Σύλλογος Αετού  

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 Διπλή γιορτή Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και 25η Μαρτίου.


Την ημέρα της 25ης Μαρτίου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου - επίσημη δοξολογία στην οποία παρευρέθηκαν οι αρχές του τόπου και τα Σχολεία της πόλεώς μας. Τελέσθηκε το καθιερωμένο τρισάγιο στο μνημείο των πεσόντων, η κατάθεση των στεφανιών και η παρέλαση των μαθητών.
Τα παιδιά των κατηχητικών Σχολείων παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία του χωριού μας.


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


Κυκλοφόρησαν οι προσκλήσεις και θα τις βρείτε μόνο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στα τηλέφωνα. 

Παπαδημητρίου Γεώργιος 6972834479 
Στούπας Σταμούλης   6976343950
Λίτσος Ελευθέριος    6973312749  
Τζαβαλάς Χρήστος    6937094173
Ζώης Νικόλαος          6940770825 
Μύτακας Κως/νος      6944892260
Κουτιβής Ευάγγελος  6945591871

"ΣΤΑ ΓΡΕΚΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΟΥ" ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΛΕΣΙΩΤΗ


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 21:00 το βράδυ σε σπίτι στη Λεπενού.


Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και εφτά άνδρες για την κατάσβεσή της, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά στο σαλόνι του σπιτιού, όπου και ξεκίνησε.
Από την πυρκαγιά καταστράφηκε το σαλόνι και η σκεπή του σπιτιού, με τις υλικές ζημιές να είναι τεράστιες, ενώ τα αίτια μέχρι στιγμής είναι άγνωστα και ερευνώνται από την πυροσβεστική.
Πάντως, πιθανολογείται η φωτιά να προήλθε ακόμα και από βραχυκύκλωμα.

Αeras News 

Χωρίς επισήμους και δικαιολογίες



Χωρίς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης έγινε σήμερα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Μάριος Σαλμάς και Κ. Καραγκούνης επρόκειτο να εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι αντίστοιχα, ωστόσο δεν εμφανίστηκαν.
Μέχρι στιγμής όσον αφορά και τις δυο περιπτώσεις δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τους λόγους της απουσίας τους και όσο δεν υπάρχει μια επίσημη δικαιολογία, από πολλούς λέγεται ότι το τεταμμένο κλίμα των ημερών (με τις αντιδράσεις στο σχέδιο «Αθηνά» και όχι μόνο) απέτρεψε τους δυο αιτωλοακαρνάνες από το να βρεθούν στην παρέλαση.
Παντώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που χάρηκαν με την απουσία τους… υπό την έννοια ότι οι τυχόν αντιδράσεις εις βάρος τους θα αμαύρωναν τις παρελάσεις.


 Agrinio Culture


Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΠΑΛΑΙΡΟΣ Η "ΖΑΒΕΡΔΑ" ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ



 Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Πάλαιρο. Στις 10:00' η ώρα το πρωί οι μαθητές των σχολείων, με τους δασκάλους τους, τους καθηγητές και πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την Δοξολογία στην Αγία Παρασκευή. 
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από το Γυμναστή του Δημοτικού Σχολείου.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ


Πυρκαγιά ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες στην περιοχή Παναγιά στη Βόνιτσα.
Οι φλόγες πρόλαβαν και έκαψαν περίπου 10 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ η αντίδραση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και κατάφερε να σβήσει τη φωτιά.

Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας.
AerasNews

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΣΗΜΕΡΑ


H αυτοκτονία ενός 67χρονου συγκλονίζει σήμερα την Πάλαιρο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες o 67χρονος βρέθηκε νεκρός  στο σπίτι του από ανιψιό του στις 2:30 το μεσημέρι.
Πρόκειται για κτηνοτρόφρο που ήταν ανύπαντρος αλλά και που δεν είχε δώσει ενδείξεις πως ήταν στις σκέψεις του το απονενοημένο διάβημα. 
Ωστόσο το γεγονός πως για ώρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής ούτε πήγε στο κοπάδι του, προβλημάτισε  τα ανίψια του τα οποία τον αναζήτησαν για να βρεθούν  τελικά μπροστά στο τραγικό θέαμα. Ο 67χρονος έδεσε σχοινί στο λαιμό του και με απότομη κίνηση προκάλεσε το μοιραίο.   
Η προανάκριση για το συμβάν ενεργείται από το Α.Τ. Βόνιτσας.
agrinionews

Η φωτογραφία από τη σημερινή παρέλαση στο Αγρίνιο που κάνει θραύση στο ίντερνετ!

Δείτε την φωτογραφία από τη σημερινή παρέλαση στο Αγρίνιο που κάνει θραύση στο ίντερνετ… 
Η απουσία των βουλευτών στο Αγρίνιο δημιούργησε ένα φωτογραφικό θέμα από… τα λίγα με δύο νεαρούς (μουστακλήδες) βουλευτές. Άραγε θα έκαναν καλύτερα την δουλειά απ’ ότι οι σημερινοί βουλευτές;


AGRINIO VOICE

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΣΗΜΕΡΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ"

             

  Η δημοτική μας παράταξη κρίνει σκόπιμο και ηθικά επιβεβλημένο να ενημερώσει τους δημότες του δήμου μας για το παρακάτω σοβαρό ζήτημα που ανέκυψε κατά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, και ποικίλα σχόλια ακόμα και στο διαδικτυακό χώρο. 

Χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης η παρέλαση στο Αγρίνιο (φωτορεπορτάζ)



Χωρίς της παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξήχθη χωρίς απρόοπτα η επετειακή μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Αγρίνιο.
Οι μαθητές των σχολείων παρέλασαν όπως κάθε χρόνο περνώντας από την πλατεία Δημοκρατίας στην οποία ήταν η εξέδρα των επισήμων ενώ αρκετοί ήταν οι μαθητές που έστρεψαν το βλέμμα στην αντίθετη πλευρά από αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Για την κυβέρνηση είχε προγραμματιστεί η παρουσία του κ. Μάριου Σαλμά ως εκπρόσωπος στην παρέλαση ο οποίος ωστόσο δεν παρευρέθη.

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟ (ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)



Με ομαλό τρόπο και τη μουσική υπόκρουση της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμφιλοχίας που για μία ακόμη χρονιά έδωσε τον εορταστικό τόνο,  ολοκληρώθηκε στις 11:30 το μεσημέρι η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου  στην Αμφιλοχία.
Μετά τη δοξολογία στο Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, ακολούθησε το μνημόσυνο των πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της κεντρικής πλατείας. 

Αήττητος συνεχίζει για την άνοδο ο Α.Ο.Βόνιτσας- Κέρδισε και τον ΠΑΣ Ναυπάκτου 60 – 51


Με νίκη συνέχισε η ομάδα μας στη διαδικασία του FINAL 6  της ΕΣΚΑΒΔΕ που θα αναδείξει τον φετινό πρωταθλητή.




Η ομάδα μας κάνοντας τραγική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 11 – 25. Στη συνέχεια με όπλο της την άμυνα κατόρθωσε όχι μόνο να επιστρέψει στο ματς αλλά και να το κερδίσει με 9 πόντους διαφορά ,  αφού σε τρία δεκάλεπτα η Ναύπακτος πέτυχε 26 μόλις πόντους.
δεκάλεπτα: 11-25 , ημ 26 – 35 , 46 – 42 , 60 -51

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ Ο ΠΑΝΑΚΙΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ



Για τον Εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 καταρτίζουμε: το παρακάτω Πρόγραμμα:


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 Γενικός σημαιοστολισμός , Δημοσίων Δημοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου από τις 8 το πρωί μέχρι της Δύσεως του Ηλίου της 25ης Μαρτίου. - Ομιλίες σε όλα τα σχολεία από ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία για το νόημα του εορτασμού, απαγγελίες ποιημάτων.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 



Τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας μας σας προσκαλούν στη γιορτή πού ετοίμασαν για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Την Τρίτη  26 Μαρτίου 2013 και Ώρα 5 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου  Κατούνας.
Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας να γιορτάσουμε μαζί τη διπλή γιορτή, της Χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού.

Βόνιτσα: Καυγάδισαν, αλληλομηνύθηκαν και…συνελήφθησαν


Στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας κατέληξαν χθες δύο άτομα, ένας Ρουμάνος και ένα Έλληνας. 

Με τη φωτογραφία του γιου της στα χέρια οργώνει μέρα νύχτα τους δρόμους για να τον βρει.


Τέσσερα χρόνια κρατάει ο Γολγοθάς της μάνας.
Η Μαρία Φαρμάκη έρχεται συχνά στην Αθήνα από το Αγρίνιο όπου ζει, για να βρει τον αγνοούμενο γιο της, το Γιώργο.
Ο Γιώργος Φαρμάκης 33 χρόνων σήμερα, πατέρας ενός μικρού κοριτσιού, εξαφανίστηκε για τους δικούς του, την Τρίτη 12 Μαΐου 2009. Εκείνη την ημέρα θα επέστρεφε με λεωφορείο του ΚΤΕλ από την Αθήνα όπου βρισκόταν στο πατρικό του σπίτι στο χωριό Σπολάϊτα Αγρινίου. Δεν έφτασε όμως ποτέ…
google page rank