Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΠΛΑΓΙΑ: Σούπερ ΑΟ Πλαγιάς!!! Πάτησε τον Πανλευκάδιο εντός έδρας. 3-0 Τελικό!

Σπουδαία εμφάνιση του ΑΟ Πλαγιάς στον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Πανλευκάδιο στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ματς με έντονο ενδιαφέρον τόσο βαθμολογικά, καθώς ο ΑΟ Πλαγιάς μέχρι και πριν την έναρξη βρισκόταν 3 βαθμούς πίσω από τον Πανλευκάδιο και από την 3η θέση, όσο και για θέμα γοήτρου. Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει τελειώσει αλλά η ομάδα μας συνεχίζει την κούρσα της στον βαθμολογικό πίνακα ελπίζοντας να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Από την άλλη, ένα ντέρμπυ τοπικού χαρακτήρα, μιας και από τη Λευκάδα μας χωρίζει ένα αυλάκι νερό, έχει τη δική του αίγλη, με το γόητρο να φαντάζει ίσως το μοναδικό αλλά υπέρ αρκετό κίνητρο.

   Ματς γεμάτο πάθος, με πολύ καλές προσπάθειες και από τις δυο πλευρές, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο που η ζυγαριά δεν έδειχνε να γέρνει προς καμία κατεύθυνση, με δυνατές μονομαχίες αλλά ευτυχώς χωρίς νεύρα και αντιαθλητικές συμπεριφορές. Όλα αυτά μέχρι και το 42ο λεπτό, όταν ο Σταμουλάκης έβαλε φωτιά στο γήπεδο. Αυτό δεν πρόλαβα να το δω, ήρθε από τον ουρανό νομίζω. Σαν βόμβα έπεσε στην εστία του Πανλευκάδιου τσακίζοντας την ψυχολογία των αντιπαλων... 
    Ας δούμε όμως προς το παρόν την εντεκάδα που παρέταξε ο προπονητής μας Νίκος Κωσταράκης, που για άλλη μια φορά έβγαλε ό,τι καλύτερο μπορούσε από τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.
    1)Καταγής 
    2)Κοκκόλης Γ.
    3)Βερύκιος
    4)Κοκκόλης Δ  - Αλλαγή στο 6' λόγω τραυματισμού, στη θέση του ο Μπουρδάρας.
    5)Κατσαβριάς
    6)Παξινός (C)
    7)Μεσι-στέρης
  8)Μωραΐτης Ι.   - Αλλαγή στο 75', στη θέση του ο Λιάλιος Ν.
    9)Φραγκολιός
   10)Μωραΐτης Β.
και 11) Σταμουλάκης
    Όπως είπαμε το ματς είχε ό,τι πρέπει να έχει ένας τέτοιος αγώνας. Με το σφύριγμα της έναρξης μπορούσε κανείς να αντιληφθεί ότι μόνο η ομάδα με το μεγαλύτερο ψυχικό σθένος και πάθος θα έπαιρνε τη νίκη. Οι δυο ομάδες μπήκανε κατ' ευθείαν στο ρόλο τους χωρίς καθυστερήσεις. Παιγνίδι κέντρου με δυνατές μονομαχίες στα πρώτα 5 λεπτά, με δυνατά μαρκαρίσματα και τον Μωραΐτη Ι. να βρίσκεται στο στοιχείο του και να δείχνει για άλλη μια φορά τι χρειάζεται ένας παίκτης για να αγωνιστεί στη συγκεκριμένη θέση.
   Στο 5ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ένα φάουλ σχεδόν στο κέντρο και αριστερά όπως επιτίθεντο. Εκτέλεση στο πρώτο δοκάρι, εκεί θα πάρει την κεφαλιά παίκτης του Πανλευκάδιου και θα τη στείλει προς τα πίσω. Η μπάλα χωρίς δύναμη θα προσκρούσει στο δεύτερο-κάθετο δοκάρι του Καταγή και θα καταλήξει στην αγκαλιά του.
   Στο 6ο λεπτό πονοκέφαλος για τον Νίκο Κωσταράκη καθώς ο Κοκκόλης Δ. θα τραυματιστεί στον προσαγωγό και θα ζητήσει αλλαγή. Στη θέση του μπήκε ο Μπουρδάρας που κατάπιε πολλά χιλιόμετρα και κάλυψε το κενό του Παξινού στο κέντρο, ο οποίος πέρασε στη θέση του τραυματισμένου σέντερ μπακ.
   Ο ΑΟ Πλαγιάς έπειτα από τη φάση του δοκαριού άρχισε να σφίγγει τα δόντια βλέποντας ότι ο αντίπαλος ήρθε για τη νίκη και μόνο για τη νίκη. Οι παίκτες άρχισαν να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες, να πιέζουν ασφυκτικά σε όλα τα πλάτη και μήκη του γηπέδου κερδίζοντας αρκετές φορές τη μπάλα. Ο Πανλευκάδιος από την άλλη αν και είχε σημαντική κατοχή μπάλας δεν κατάφερε να απειλήσει σε τέτοιο βαθμό τον Καταγή όσο στη φάση του 5ου λεπτού.
   Στο 21' είχαμε τον Περιστέρη να μπαίνει από αριστερά, να σπάει τη μπάλα προς τα έξω, στην πορεία της να βρίσκεται ο Μπουρδάρας αλλά να μην πιάνει γεματο σουτ. Στη συνέχεια η μπάλα στον Κοκκόλη Γ. -που όργωσε κυριολεκτικά τη δεξιά πλευρά για 90' λεπτά!- θα δοκιμάσει σουτ αλλά η μπάλα θα κοντράρει στους αμυντικούς.
   Η απάντηση από τους φιλοξενούμενους ήρθε ένα λεπτό μετά στο 22', με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Καταγή που ήλεγξε την πορεία της.
   Στο 27ο λεπτό και ενώ οι αμυντικοί του Πανλευκάδιου έδειχναν να έχουν στην κατοχή τους τη μπάλα λίγο πριν το άουτ και μέσα στην περιοχή, ο Σταμουλάκης που δεν σταμάτησε να πιέζει ακόμα και μετά τη λήξη του αγώνα, θα κλέψει, θα τους περάσει και τους δύο, θα βρεθεί μπροστά στον τερματοφύλακα και θα προσπαθήσει να πλασάρει χωρίς αποτέλεσμα. Κακή επιλογή της στιγμής καθώς μπορούσε να σπάσει στη μπάλα στο πέναλντι προς κάποιον συμπαίκτη του. Δεν πειράζει όμως, φύλαγε το καλό για μετά.
   Στο 33 ο Φραγκολιός που πάλεψε σα λύκος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, θα κερδίσει ένα φάουλ σε καλή θέση που θα αναλάβει να εκτελέσει ο Μωραΐτης Β. αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.
   Στο επόμενο λεπτό και πάλι απάντηση από Πανλευκάδιο, αυτή τη φορά με τον Γεωργάκη που θα κοντρολάρει τη μπάλα με το στήθος και έχοντας πλάτη την εστία του Καταγή, θα γυρίσει πιάνοντας ένα πολύ δυνατό και τεχνικό σουτ, αλλά η μπάλα θα περάσει χιλιοστά άουτ, πάνω από το οριζόντιο.
    Και φτάσαμε στο 42ο λεπτό όπου ο Σταμουλάκης βρέθηκε ανάμεσα από κέντρο και περιοχή των φιλοξενουμένων, περίπου 35 μέτρα μακριά από την εστία. Εκεί χωρίς να καθυστερήσει θα φέρει τη μπάλα στην ιδανική θέση, θα οπλίσει και η μπάλα θα πάει στο "Γ" της εστίας των φιλοξενουμένων, μην αφήνοντας περιθώρια στον Τρανουλίδη. Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τον Σταμουλάκη αλλά και όλη την ομάδα που έτρεξαν στους φιλάθλους και στα σύρματα να πανηγυρίσουν όλοι μαζί.
   Εκεί η ομάδα της Πλαγιάς βρέθηκε αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη συμπεριφορά αντιπάλου στα τόσα χρόνια ερασσιτεχνικού ποδοσφαίρου. Οι παίκτες του Πανλευκάδιου όση ώρα βρίσκονταν οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Πλαγιάς στα σύρματα και πανηγύριζαν, προσπάθησαν με ύπουλο τρόπο να ισοφαρίσουν το 1-0! Πήραν τη μπάλα την έστησαν στη σέντρα, χωρίς να δείξει ο διαιτητής παίζετε και κινήθηκαν προς την άδεια εστία του Καταγή. Ευτυχώς που ο διαιτητής τους σταμάτησε γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο, σίγουρα θα είχαμε κακά ξεμπερδέματα... Πρωτοφανές γεγονός... το είδαμε και αυτό όμως... Πάμε παρακάτω!
   Η Απάντηση, με Α κεφαλαίο σε αυτή τη συμπεριφορά, ήρθε όπως θα έπρεπε από μια ομάδα και από παίκτες του ήθους του ΑΟ Πλαγιάς. Στο 45' λοιπόν, ο Σταμουλάκης θα βρεθεί στην περιοχή, θα χάσει το κοντρόλ, στην πορεία της μπάλας όμως θα βρεθεί ο Μωραΐτης που θα κάνει ένα ψιλοκρεμαστό σουτ, η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι, θα χτυπήσει στην πλάτη του Τρανουλίδη και θα καταλήξει στα δίχτυα για το 2-0. Μαύρη μπάλα σε δηλωμένη τρύπα μπιλιάρδου για τον Μώρα, που ουσιαστικά τέλειωσε το παιγνίδι εκεί, με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
    Στο δεύτερο μέρος ο Πανλευκάδιος προσπάθησε λίγο στις αρχές να πάρει τον έλεγχο, μήπως και ελαφρύνει τη θέση του και στο 50' θα έχει και πάλει δοκάρι σε μία σέντρα σουτ από αριστερά. Η μπάλα θα γλείψει το οριζόντιο και θα συνεχίσει άουτ. Ίσως η τελευταία σοβαρή επίσκεψη του Πανλευκάδιου στην εστία του Καταγή που για πάνω από 20 λεπτα στο τέλος ήταν απλός θεατής.
   Ο Σταμουλάκης στο 66' θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας του Πανλευκάδιου θα κάνει το σουτ αλλά η μπάλα θα καταλήξει λίγο άουτ.
   Στο 71ο λεπτό ο Μωραΐτης Β θα βρεθεί λίγο έξω από την περιοχή των αντιπάλων, θα κάνει την πάσα για τον Σταμουλάκη, αλλά παίκτης του Πανλευκάδιου θα τη βρει στην πορεία στέλνοντάς τη προς τα πίσω. Η μπάλα θα πάρει ύψος και θα καταλήξει στα δίχτυα του Τρανουλίδη για 3η φορά, γεμίζοντας απογοήτευση τους φιλοξενούμενους.
   Λίγο έλειψε να γίνει και το 4-0 στο 82' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, όταν ο Μωραΐτης Β βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, δοκίμασε μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη και πέρασε ξυστά άουτ. 
   Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην ομάδα και στους παίκτες γι' αυτό το ματς, για τη ζωντάνια, το πάθος και τη δύναμη που έδειξαν, για την κατάκτηση του απλού και λιτού δάφνινου στεφανιού, για εκείνο που αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια και θα αγωνιζόμαστε πάντα!
   Καλή συνέχεια παιδιά στους δύο τελευταίους αγώνες. Όλοι στο γήπεδο το ερχόμενο Σάββατο για τον αγώνα εναντίον της Ένωσης Πρέβεζας. Πάμε να κλείσουμε τη χρονιά όσο καλύτερα και όσο ψηλότερα μπορούμε.


*** Η ημερομηνία στις φωτογραφίες είναι λαθος.

       ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ-ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ  0-0            
ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ-ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ     3-4
ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ 0-3 α.α.                                
ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑ ΝΥΔΡΙΟΥ-ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 2-4
Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ-ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ    0-1  
Α.Ε.ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ   0-0 
Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ-ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ     3-0     
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ 3-0  α.α.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 28 αγώνες)
1.ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ       75
2.ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ    67
3.Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ                        55
 4.ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ                55        
5.ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ                       53
6.ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑ ΝΥΔΡΙΟΥ     52
7.Α.Ε.ΠΡΕΒΕΖΑΣ                           47
8.ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ                 46
9.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ                  46
10.ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ                    44
11.ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ                36
12.ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ                 25
13.Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ                          22
14.ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ             15
15.ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                 0
16.ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ          0

fcplagias
Alexis

google page rank