Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μαθήματα μέσα στο Πάσχα για τους καταληψίες…

Στα θρανία θα υποχρεωθούν να βρεθούν ημέρες που θα έκαναν διακοπές, μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων που τους προηγούμενους μήνες, βρέθηκαν υπό κατάληψη.
Ανεξάρτητα από το διάστημα της κατάληψης, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί υποχρεωτικοί θα παραμείνουν στα σχολεία για κάλυψη των χαμένων εκπαιδευτικών ωρών, στις 23, 24 και 25 Απριλίου.
Θα χάσουν δηλαδή τρεις ημέρες από τις διακοπές του Πάσχα. Είναι πρώτη φορά πάντως, όπου το Υπουργείο Παιδείας κάνει πράξη την...απειλή...
Συνήθως οι πολιτικές ηγεσίες μιλούσαν για αναπλήρωση του χαμένου εκπαιδευτικού χρόνου, επιχειρώντας να πιέσουν τους μαθητές για να λύσουν τις καταλήψεις και στη συνέχεια το ξεχνούσαν.
Αυτή τη φορά όμως πέρασαν και στην πράξη.
Στην απόφαση αυτή ήδη αντιδρούν καθηγητές και μαθητές, σε όλη τη χώρα, ενώ στα Γιάννινα έντονη είναι η διαμαρτυρία από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου.
Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:
Απαράδεκτη τακτική επέλεξε το Υπουργείο προκειμένου να τιμωρήσει τους μαθητές που με την μορφή της κατάληψης διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στην μόρφωση. Ειδικά όταν την ίδια στιγμή δεν λένε κουβέντα για τις χαμένες ώρες από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών μέσα στην χρονιά (πρόβλημα που δημιουργήθηκε με υπαιτιότητα του Υπουργείου).
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μιλάνε για χαμένες ώρες λόγω αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όταν την ίδια στιγμή στις προθέσεις του Υπουργείου ήταν ή είναι η υλοποίηση του προγράμματος «Λευκών εβδομάδων» και η ενισχυτική διδασκαλία δεν έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα.
Καλούμε το Υπουργείο να πάρει τώρα πίσω την τιμωρητική αυτή εγκύκλιο με την οποία θα γίνονται μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα.
Ως Σύλλογος Γονέων δεν θα επιτρέψουμε τέτοια εξέλιξη.

epiruspost.gr
google page rank