Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Οικονομική καταστροφή για τους καπνοπαραγωγούς

Σε απόγνωση οι καπνοπαραγωγοί που είδαν να χάνεται τα προηγούμενα 4 χρόνια το 80% του εισοδήματός τους.
Με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον αναπληρωτή υπουργό και τους βουλευτές όλων των κομμάτων, οι Πρόεδροι των ομάδων καπνού Ελασσόνας (νέος συνεταιρισμός), Τρικάλων, Καρδίτσας, Λοκρίδας, Αταλάντης, Αγρινίου, Βοίου, Γρεβενών και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καπνού καλούν τους καπνοπαραγωγούς της χώρας να μετέχουν στο μέτωπο αντιδράσεων κατά της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στην επιστολή τους, αναφέρουν τα εξής:
«Φτάνει πια! Έλεος! Γιατί να αφήσουμε να γίνει άλλη μια αδικία εις βάρος μας όταν μόνο οι καπνοπαραγωγοί έχουν χάσει το 80% των χρημάτων τους; Χρήματα τα οποία βγαίνουν με πολύ κόπο και ιδρώτα γιατί η παραγωγή του καπνού είναι η δυσκολότερη καλλιέργεια ανάμεσα στα άλλα ελληνικά προϊόντα.
Μέσα σε 4 χρόνια χάσαμε το 50% των χρημάτων μας, έπειτα με την διαφοροποίηση και την προσαρμογή στο ανώτατο εθνικό πλαφόν χάσαμε άλλα 30,27 % και τώρα θέλουν να μας πάρουν ακόμη και τα σπίτια μας.
Στην ολική αποδέσμευση το προϊόν του καπνού μετέβη ποσοτικά και όχι στρεμματικά και τέλος ας μην λησμονούμε ότι τα περισσότερα λεφτά των ενισχύσεων στη χώρα μας τα έφερε ο καπνός. Καλούμε τους νυν και πρώην καπνοπαραγωγούς να αντιδράσουν και όλοι μαζί ενωμένοι να προβούμε στις απαραίτητες κινητοποιήσεις!».
exedra.gr
google page rank