Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ. Ρόδος: Με εντολή εισαγγελέα έσωσαν το γαϊδούρι που κακοποιούσε ο ιδιοκτήτης του

Με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκε από τον ιδιοκτήτη το γαϊδουράκι που κακοποιούνταν στην Ιαλυσό της Ρόδου του, όπως ανακοίνωσε το φιλοζωικό σωματείου του νησιού «Τυχερές Πατούσες» (Lucky Paws Animal Rescue Rhodes). Θυμίζουμε ότι τουρίστας που έκανε διακοπές στο νησί διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο ζώο μαζί με άλλα ήταν ολημερίς στον ήλιο χωρίς τροφή και σκιά ενώ το νερό, που υπήρχε στο χωράφι, είχε βράσει από τις υψηλές θερμοκρασίες και ήταν εξαιρετικά βρώμικο για να το πιούν τα ζώα.
Εμφανέστατες οι πληγές!
Μάλιστα το γαϊδούρι -  που διασώθηκε - είχε εμφανείς πληγές στο σώμα του, το δέρμα του έδειχνε πως ήταν ουσιαστικά παραμελημένο ή άρρωστο, ενώ οι οπλές του ήθελαν φροντίδα, αφού περπατούσε με δυσκολία.
Το σωματείο «Τυχερές Πατούσες» έστειλε την επιστολή αυτή στον εισαγγελέα και την κοινοποίησε και στα Μ.Μ.Ε. του νησιού. Μάλιστα ο ίδιος ο τουρίστας απελπισμένος έγραφε πως αγόρασε μπουκάλια με νερό από ένα περίπτερο για να ξεδιψάσει τα ζώα που υπέφεραν.
Λίγες μέρες αργότερα και ενώ οι φωτογραφίες με τα εξαθλιωμένα γαϊδούρι που οι ιδιοκτήτες τους τα είπα «αποσύρει» και τα είχαν παρατήσει στη μοίρα τους έκαναν το γύρω του διαδικτύου.
Εμφανής και η δερματική πάθηση.
Μάλιστα ο φιλοζωικός σύλλογος έστειλε και εξώδικη καταγγελία στις 27/6 στον Σύλλογο Ονηλατών Λίνδου ώστε να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία και οι ιδιοκτήτες των γαϊδουριών - που χρησιμοποιούν αυτά τα πλάσματα για να μεταφέρουν τουρίστες στην Ακρόπολη της Λίνδου - να τα φροντίσουν.
Με τον ιδιοκτήτη του γαϊδουριού που οι φωτογραφίες έδειχναν εμφανώς κακοποιημένο ήρθε σε επαφή δύο φορές η δικηγόρος του σωματείου «Τυχερές Πατούσες».
Ολημερίς κάτω από τον καυτό ήλιο.
Φυσικά και δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις και τη νομοθεσία γι’ αυτό και έγινε αφαίρεση του γαϊδουριού με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνου Μπούτσικου.
Η στιγμή της διάσωσης!
Τα πέντε ενεργά μέλη του σωματείου «Τυχερές Πατούσες» επισημαίνουν τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα. Ο σύλλογος του βασίζεται μόνο στις δωρεές των φιλόζωων γι’ αυτό και όποιος θέλει να συνεισφέρει μπορεί να έρθει σε επαφή με την πρόεδρο του  Γεωργία Διμέλη στο τηλέφωνο: 6944960800.

www.zoosos.gr 
google page rank