Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - Δηλώσεις της οικογένειας του Ηλία Μάρκου,για τα αλόγα που δηλητηρίασαν άγνωστοι

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν ιδιοκτήτες τουριστικής επιχείρησης στον ποταμό Αχέροντα στην Γλυκή την Παρασκευή, όταν αντίκρισαν δυο αλόγα νεκρά, και ακόμη εννέα να χαροπαλεύουν, από δηλητηρίαση αγνώστου/των προς το παρόν ανθρωπόμορφων τεράτων.Τα μέλη της οικογένειας του Ηλία Μάρκου, που διατηρούν την τουριστική επιχείρηση περιήγησης με άλογα στον ποταμό, αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα στους στάβλους του κτήματος τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μάρκου, όταν έφτασε ο ίδιος στο κτήμα, βρήκε δύο άλογα νεκρά και τα εννέα να τρέμουν. Πρόσεξε μάλιστα ότι στο έδαφος υπήρχε κριθάρι -πιθανόν δηλητηριασμένο- τη στιγμή που η τροφή των ζώων του είναι μόνο τριφύλλι και βρώμη. «Αφήσαμε τα άλογα στη 1 τα ξημερώματα. Ήταν εντάξει, με πλεόνασμα τροφών. Το κτήμα είναι περιφραγμένο» δήλωσε. Φως στα ακριβή αίτια του αποτρόπαιου περιστατικού αναμένεται να 
δώσει η σχετική έρευνα που διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, ενώ δείγματα από τα νεκρά άλογα πήραν δύο κτηνίατροι, τα οποία έστειλαν σε δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, προκειμένου οι ειδικοί να αποφανθούν για την αιτία θανάτου των ζωών. Αξίζει να σημειωθεί πως η σχετική νομοθεσία (νόμοι 3170/2003 και 4039/2012) προβλέπει και φυλάκιση εκτός από πρόστιμα για τους αχρείους δράστες παρόμοιων περιστατικών.

epirusgate
google page rank