Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση - Κάλεσμα Κ.Ο. ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ του ΚΚΕ Να «σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ»

Ανακοίνωση - Κάλεσμα Κ.Ο. ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ  του ΚΚΕ
Να «σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ»
 Απευθύνουμε κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Κυριακή 3 Αυγούστου  στις 21:30 μπροστά στο χώρο του Δημαρχείου της Βόνιτσας.
          «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βάρβαρη και εγκληματική επίθεση του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού που έχει οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες άτομα στην πλειοψηφία τους άμαχοι και μικρά παιδιά, στον τραυματισμό χιλιάδων άλλων και έχει ξεριζώσει από τα σπίτια τους δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, μόνο στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ έχουν καταφύγει περισσότεροι από 100.000.
          Για τις αιματηρές αυτές εξελίξεις τεράστιες είναι οι ευθύνες των ΗΠΑ που με κάθε τρόπο στηρίζουν το Ισραήλ στη συνέχιση της καταπίεσης και αιμορραγίας του παλαιστινιακού λαού.
          Ευθύνες έχει και η ΕΕ, που ακολουθεί την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στο θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Σε αυτές τις συνθήκες δεν δικαιολογείται καμία κυβέρνηση να κρατά τη γραμμή των ίσων αποστάσεων και απαιτείται άμεσα:
·         Να σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.
·         Να σταματήσει ο εποικισμός, να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής για να ανοίξει ο δρόμος να υπάρξει ένα βιώσιμο, κυρίαρχο και πραγματικά ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο, αναγνωρισμένο κράτος μέλος του ΟΗΕ.

          Το ΚΚΕ ταυτόχρονα τονίζει την αναγκαιότητα η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, είτε αυτές είναι στρατιωτικές, είτε οικονομικές, είτε πολιτικές και να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ.»
google page rank