Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Έκλεψαν το κοπάδι, έσφαξαν τα ζώα κι έβαλαν το κρέας σε καταψύκτες…

Οργανωμένη επιχείρηση είχαν στήσει τέσσερα άτομα στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων. Η δράση τους όμως αποκαλύφθηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Κατσικά.
Πριν από μερικές ημέρες, άγνωστοι έκλεψαν κοπάδι 25 προβάτων από το Κουτσελιό. Η κλοπή αυτή αποτέλεσε και την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της δράσης της ομάδας των τεσσάρων ημεδαπών.
Οι αστυνομικοί από το Τμήμα Κατσικά, ξεκίνησαν μία συστηματική έρευνα, συλλέγοντας προσεκτικά στοιχεία και πληροφορίες.
Συνθέτοντας το παζλ της υπόθεσης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οδηγήθηκαν στη Χρυσοβίτσα. Κι εκεί μετά από έρευνα σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους, βρήκαν σφαγιασμένα τα πρόβατα και τοποθετημένο το κρέας σε οικιακούς καταψύκτες.
Παράλληλα όμως εντόπισαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, γεωργικά μηχανήματα κι άλλα αντικείμενα τα οποία είχαν κλαπεί από τα Μάρμαρα.
Σε βάρος των τεσσάρων ημεδαπών που εμπλέκονται στην υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία καθώς δεν μπορούσαν να συλληφθούν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η υπόθεση οδηγείται πλέον στην δικαιοσύνη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται:
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, μία υπόθεση ζωοκλοπής – ζωοκτονίας από αγρόκτημα στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, καθώς και μία υπόθεση κλοπής από αποθήκη στα Μάρμαρα Ιωαννίνων.

Δράστες είναι τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 59, 30, 27 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ζωοκλοπής, ζωοκτονίας και κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις κλοπών:

• Βραδινές ώρες της 08/09-08-2014 στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, αφού διέρρηξαν περίφραξη αγροκτήματος, αφαίρεσαν (26) πρόβατα από στάβλο καθώς και διάφορα γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα και ποσότητα πετρελαίου.

• Πριν από μια εβδομάδα στα Μάρμαρα Ιωαννίνων, αφαίρεσαν από αποθήκη ένα κυνηγετικό όπλο και εργαλεία.
Οι δράστες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε σπίτια και αποθήκες τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
• σε οικιακούς καταψύκτες, τεμάχια των σφαγιασθέντων ζώων

• εξαρτήματα αγροτικού μηχανήματος (τρακτέρ)

• ηλεκτροκολλήσεις, προβολείς αυτοκινήτων και μετασχηματιστές ρεύματος

• ένα κυνηγετικό όπλο

• έναν τροχό μετάλλων και ηλεκτρικά τρυπάνια

• πλήθος κλειδιών και μαχαιριών

• δύο ζευγάρια γάντια

Η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

epiruspost

google page rank