Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αγιασμός στα σχολεία της Βόνιτσας από το Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας κ.Κοσμά παρουσία του Δημάρχου κ. Αποστολάκη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (Δείτε φωτο από τον Αγιασμό του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου)


Ξεκινάει σήμερα η νέα σχολική χρονιά με τους μαθητές να παίρνουν τις θέσεις τους στα θρανία. Το  πρώτο κουδούνι χτύπησε τα προαύλια των σχολείων γέμισαν χαμόγελα. Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο αγιασμός των Σχολείων της Βόνιτσας με κάθε σεβασμό αλλά και επισημότητα. Ο πρώτος αγιασμός έγινε στο Δημοτικό Σχολείο στην συνέχεια στα υπόλοιπα σχολεία της Βόνιτσας όπου οι μαθητές επέστρεψαν για πρώτη μέρα μετά τις Καλοκαιρινές διακοπές τους. Τα πρωτάκια του δημοτικού κέρδισαν τις εντυπώσεις. Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας φέτος προτίμησε τα σχολεία της Βόνιτσας για να κάνει τον αγιασμό. Μετά τον αγιασμό ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κ. Κοσμάς μίλησε και ευχήθηκε στους μαθητές, δασκάλους και γονείς για την νέα σχολική χρονιά.  
Στην συνέχεια έγινε ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο και το ανακαινισμένο Λύκειο Βόνιτσας. Καλή εκπαιδευτική χρονιά απηύθυνε και η Διευθυντρια του Ενιαίου Λυκείου Βόνιτσας κ. Παλούκη Καλλιρόη. Στο τέλος  έδωσε τις ευχές του ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Αποστολάκης.
Σύσσωμη η δημοτική αρχή του Δήμου παρέστη στην πρώτη μέρα των σχολείων.   
Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας εξέδωσε ανακοίνωση για την έναρξη των σχολείων:
Βρισκόμενοι στο ξεκίνημα μιας νέας διαδρομής που αρχίζει για τους μαθητές του Δήμου μας, στο δρόμο της μάθησης, της γνώσης και της μόρφωσης, δεν μπορεί παρά να είμαστε όλοι μας αισιόδοξοι και χαρούμενοι. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Η παιδεία ήταν και είναι μια ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία, που βοηθάει να αναπτυχθούν και να διευρυνθούν οι γνώσεις, οι δυνατότητες και οι δεξιότητες του ανθρώπου μέσα από τις οποίες διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες. 
Σ' αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου μας, η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη διασφάλιση ενός σχολικούς περιβάλλοντος που θα στηρίζει τις προσπάθειες σας και θα συμβάλει στην επίτευξη των επιδιώξεων σας.




Δείτε πολλές  φωτο από τον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Βόνιτσας.



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 














ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ 

















ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Κ. ΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 

google page rank