Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ... Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΓΛΟΝΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ


Συζητήσεις ανά το πανελλήνιο προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του διαδικτυακού «Πρώτου Θέματος» , σχετικά με τα όσα έχει καταθέσει στην Ανακρίτρια Αγρινίου η ψυχίατρος του 19χρονου σήμερα , που πέρυσι τον Μάιο δολοφόνησε την μητέρα του με μαχαίρι  για μια παρατήρηση.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με την κατάθεση της ψυχιάτρου κ. Μαραγκουδάκη, ο νεαρός φέρεται να υποστήριξε πως ο πατέρας του έκανε τον φόνο και σε συνεννόηση μαζί του, πήρε την ευθύνη με την δικαιολογία πως θα «έπεφτε στα μαλακά» αναφορικά με την ποινική του μεταχείριση, σε αντίθεση με τον πατέρα του που θα εξέτιε πολλά χρονιά φυλάκισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr τόσο το πατέρας όσο και οι δικηγόροι του νεαρού χαρακτηρίζουν το δημοσίευμα «απαράδεκτο και παραπλανητικό» . Προτίθενται μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να δώσουν στη δημοσιότητα σχετική ανακοίνωση αλλά και να κινηθούν δικαστικά εναντίον όλων όσων παρουσιάζουν αυτή τη διάσταση του θέματος, που όπως τονίζουν διαστρεβλώνει την πραγματικότητα . Μάλιστα προς το παρόν τηρούν και μια στάση αναμονής μιας και το ενδιαφέρον των media ειναι μεγάλο και παρατηρούν πως παρουσιάζεται το θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης κλπ.

Ο δικηγόρος του 19χρονου κ. Καπελάκης τονίζει συγκεκριμένα πως το δημοσίευμα παραπλανητικά παρουσιάζει κάποια στοιχεία ως νέα, τη στιγμή που έχουν υποστηριχτεί εδώ και έναν χρόνο και μάλιστα έχουν διαψευστεί από τον ίδιο τον νεαρό. Η διάψευση αυτή μάλιστα έχει γίνει εδω και μήνες και ενώ έχουν παρεμβληθεί μέχρι σήμερα εξετάσεις και συνεδρίες με πραγματογνώμονες και ψυχολόγους, όπου ουδέποτε έχει υποστηρίξει ξανά τα ίδια, ότι δηλαδή το έγκλημα το διέπραξε ο πατέρας του και πως του το «φόρτωσε» για να γλιτώσει την πολυετή φυλάκιση.

Να σημειωθεί πως σε νομικούς αλλά και δημοσιογραφικούς κύκλους του Αγρινίου, η αναφορά αυτή του νεαρού (η εμπλοκή του πατέρα δηλαδή) ήταν γνωστή, αλλά θεωρήθηκε πως είναι προϊόν της ψυχικής του διαταραχής και λόγω της λεπτότητας του θέματος, δεν δόθηκε έκταση.

Το παιδί έχει διαψεύσει, στο διάστημα που έχει παρέλθει από τον περασμένο Οκτώβριο που αναφέρει το δημοσίευμα, ότι είπε και όλα όσα υποστηρίζει στην κατάθεσή της η ψυχίατρος. Έχει αναιρέσει τα πάντα και μάλιστα έκτοτε εξετάστηκε από δύο πραγματογνώμονες και άλλους 4 ψυχιάτρους χωρίς ποτέ να ξαναϋποστηρίξει το ίδιο.

Μάλιστα σε βάρος της ψυχολόγου που έκανε την συγκεκριμένη κατάθεση υποβλήθηκε μήνυση από τον πατέρα του 19χρονου, που την κατηγορεί μεταξύ άλλων και για παράβαση καθήκοντος. Είναι αξιοσημείωτο ακόμη, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Καπελάκης πως η ψυχολόγος δεν έκανε αναφορά στο ψυχικό νόσημα του νεαρού, ενώ ψευδώς υποστηρίζεται πως βρίσκεται στο Δαφνί, αφού έχει πάρει εξιτήριο και η δίκη του εκκρεμεί.

Παράσταση πολιτικής αγωγής έχει γίνει μόνον από την αδελφή της 53χρονης μητέρας, που φαίνεται να έχει σοβαρές επιφυλάξεις για τον ρόλο του πατέρα στο αιματηρό επεισόδιο, τη σχέση του με τη σύζυγο του κλπ.

Οι συνήγοροι του πατέρα αλλά και του νεαρού χαρακτηρίζουν απόλυτα ξεκάθαρη  την υπόθεση  και υποστηρίζουν πως τα οσα κατέθεσε η ψυχίατρος και που έγιναν πριν από έναν χρόνο περίπου, εμπεριέχουν είτε άγνοια, είτε δόλο τη στιγμή που οι γνωματεύσεις πολλών άλλων εδικών αναιρούν την κατάθεση της. Σε κάθε περίπτωση η εκδίκαση της συγκλονιστικής υπόθεσης αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, μετά και τη διάσταση αυτή που δόθηκε.

patrastimes
google page rank