Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Εντός του έτους η εξισωτική αποζημίωση

Εντός του 2014 η εξισωτική αποζημίωση του 2014 στους κτηνοτρόφους.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταβάλλει αγωνιώδη προσπάθεια, παράλληλα με τα οφειλόμενα για το 2013, ώστε να καταβληθεί στο τέλος της χρονιάς και η εξισωτική αποζημίωση του 2014 στους κτηνοτρόφους, όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, από το βήμα της Βουλής, το απόγευμα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου., απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτη.
Όπως σημείωσε έτσι τη φετινή χρονιά θα λάβουν αθροιστικά για τα έτη 2013 και 2014 το συνολικό ποσό των 260 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η εξισωτική για το 2013 ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί τα 60 εκατ. ευρώ και αναμένεται στις επόμενες ημέρες η σταδιακή καταβολή του υπόλοιπου οφειλόμενου ποσού.

«Πιστεύουμε ότι πριν τα τέλη Σεπτέμβρη θα έχουμε αποκαταστήσει ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων, ειδικά για την εξισωτική του 2013. Ήδη χιλιάδες κτηνοτρόφοι αυτή τη στιγμή έχουν πληρωθεί με σημαντικά ποσά. Αυτή τη στιγμή –σας το λέω υπεύθυνα- δεν υπάρχει ούτε ένας κτηνοτρόφος που έλαβε εξισωτική το 2012 και δεν έχει λάβει εξισωτική το 2013 τουλάχιστον πάνω από 40%. Αυτό σας το λέω για να το ξέρετε. Θα το διαπιστώσετε τις επόμενες ημέρες. Απλά, έχω μια πρωθύστερη ενημέρωση» ανέφερε επί του θέματος ο αναπληρωτής υπουργός.
«Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος, «κάνουμε προσομοίωση της διάταξης για τα βοσκοτόπια που ψηφίσαμε τον Απρίλη στη Βουλή για να δούμε πώς εφαρμόζεται. Αν υπάρχουν προβλήματα θα προβούμε σε περαιτέρω ρύθμιση, εφόσον χρειαστεί, γιατί ο στόχος είναι ένας: την 1/1/2015 να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα βοσκοτόπια και να μην είναι χάρισμα η πληρωμή της εξισωτικής του 2014, ώστε από το 2015 και μετά, με τη νέα ΚΑΠ, η εξισωτική αποζημίωση να πληρώνεται κάθε χρόνο στη χρονιά της».

paseges.gr
agrinioreport.
google page rank