Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Έρευνες και σε Αμφιλοχία για τον επίδοξο αρχαιοκάπηλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Μονοδενδρίου, στο Ζαγόρι, αλλά και στην Αμφιλοχία, μετά τη διάρρηξη που επιχειρήθηκε τη νύχτα σε μοναστήρι του χωριού.
Ο επίδοξος αρχαιοκάπηλος, ήταν ιδιαίτερα θρασύς, καθώς έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πάρκαρε το αυτοκίνητό του στο προαύλιο του μοναστηριού του Αγίου Μηνά.
Εθεάθη όμως από κάτοικο του χωριού και αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία από τα Γιάννινα, τους Κήπους και την Κόνιτσα.
Στη θέα του πρώτου οχήματος ο άγνωστος άνδρας εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και τα εργαλεία διάρρηξης που είχε μαζί του και τράπηκε σε φυγή.
Οι αστυνομικοί μεταξύ των άλλων βρήκαν το λοστό με τον οποίο προσπαθούσε να σπάσει την κεντρική είσοδο του μοναστηριού.
Από τα στοιχεία που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο προκύπτει ότι ο επίδοξος αρχαιοκάπηλος κατάγεται από την Αμφιλοχία. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές αρχές της περιοχής, προκειμένου να προχωρήσουν σε κατ' οίκον έρευνα.
Στην ευρύτερη περιοχή του Μονοδενδρίου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς εξελίσσεται η επιχείρηση αναζήτησης του ιερόσυλου, ο οποίος μάλλον γνώριζε καλά τα κατατόπια της περιοχής.
Το μοναστήρι του Αγίου Μηνά, διαθέτει εξαιρετικής τέχνης αγιογραφίες που έχουν γίνει από τους ζωγράφους Μιχαήλ και το γιό του Κωνσταντίνο το 1620. Η κατασκευή της μονής είναι πολύ πριν από το 1620.
Το τέμπλο της μονής θεωρείται από τα ωραιότερα της Ηπείρου και είναι κατασκευασμένο το 1782.

epiruspost.gr
google page rank