Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Πανλευκάδιος - ΠΑΣ Αμβρακικός Βόνιτσας 4-2

Με νίκη συνέχισε ο Πανλευκάδιος για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΣ Αμβρακικό. Μια νίκη που τον κρατά στην κορυφή, μαζί με τον Απόλλωνα Πάργας. 
Ένα όμορφο παιγνίδι με πολλά γκολ, με δύο ανατροπές και ειδικά ένα γεμάτο  πρώτο ημίχρονο. Οι  φιλοξενούμενοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν για 25 περίπου λεπτά να κάνουν το παιγνίδι τους. Ο Πανλευκάδιος από την άλλη είχε περισσότερη διάρκεια, μεγαλύτερη ποιότητα, υπομονή και πολλές λύσεις στην στην τελική προσπάθεια, καθώς τα τέρματα που έδωσαν τη νίκη ήρθαν από τον κεντρικό αμυντικό της ομάδας και αρχηγό, Λάμπρο Καταγή.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι, μόλις στο 5’ όταν ο Βλάχος βρέθηκε σε πολύ καλή θέση για την κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ, αλλά σπατάλησε την ευκαιρία. Στην επόμενη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, στο 20ο λεπτό, ο Κοκόλης Σ.Χ. με καταπληκτική διαγώνια πάσα βρήκε τον Πετούση μέσα στην περιοχή κι αυτός με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. 1-0 για τον Πανλευκάδιο.
Στη συνέχεια ο Αμβρακικός άρχισε να ξυπνά, να περνά στην αντεπίθεση και να ισοφαρίζει πριν ακόμα καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων. Έτσι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Παππάς θα βρεθεί κοντά στο πέναλντι και με κεφαλιά θα στείλει τη μπάλα στην εστία του Τρανουλίδη, που δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να αντιδράσει.     1-1 στο 24ο λεπτό.
Δύο καλές ευκαιρίες ακόμα για τους φιλοξενούμενους στη συνέχεια, με τον Παππά να κόβεται τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς στο 26’ και ένα δυνατό σουτ του Χασακή να μπλοκάρει ο Τρανουλίδης στο 29’.
Στην αμέσως επόμενη φάση, στο 30’, ο Παππάς θα πάρει τη μπάλα ανάμεσα από κέντρο και περιοχή, θα περάσει 2 αμυντικούς και θα βρεθεί προ του Τρανουλίδη. Ο επιθετικός του Αμβρακικού ψύχραιμα θα αποφύγει και τον τερματοφύλακα και θα σκοράρει για το 1-2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Στο 41’ ο Κοκόλης Ζ.Χ. που για άλλο ένα παιγνίδι κατάπιε αμέτρητα χιλιόμετρα και αλώνισε τις πτέρυγες,  θα βγει από αριστερά και με συστημένη σέντρα θα βρει μέσα στην περιοχή τον Φλούδα. Ο Φλούδας με μονοκόματο σουτ θα ισοφαρίσει για τον Πανλευκάδιο και θα δώσει νέα πνοή στην προσπάθεια των γηπεδούχων.
Στο Β’ μέρος η ζυγαριά άρχισε να γέρνει προς Πανλευκάδιο και ειδικά μετά το 3-2 που ήρθε αρκετά νωρίς. Ο Ορφανός κέρδισε ένα φάουλ από τη δεξιά πλευρά και εκτέλεσε ο ίδιος. Ο Καταγής που είχε έρθει από τα μετόπισθεν βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το γκολ στο 49’.
Στο 58’ σε πανομοιότυπη φάση και πάλι ο Ορφανός θα εκτελέσει φάουλ, και πάλι ο Καταγής στο δεύτερο δοκάρι, πιο ψηλά απ’ όλους θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το     4-2.
Οι γηπεδούχοι  έχασαν ευκαιρίες για να αυξήσουν τη διαφορά τερμάτων στο 70’ με τον Φέτση που έκανε δύο απανωτά σουτ αλλά απέκρουσαν  τερματοφύλακας και αμυντικοί, αλλά και στο 88’ όταν ο Κοκόλης Ζ.Χ.  πέρασε τον τερματοφύλακα, σούταρε από λίγο πλάγια, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν επάνω στη γραμμή.
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Κατηφόρης)
Τρανουλίδης, Τσελάι, Στεριώτης, Καταγής, Βλάχος, Φλούδας, Κοκόλης ΖΧ, Καλογερής, Πετούσης(51’ Φέτσης), Ορφανός(75’ Φωτεινός), Κοκόλης ΣΧ(83’ Περδικάρης)
ΠΑΣ Αμβρακικός (Καράμπαλης)
Πάχης. Ζιάβρας, Ιωάννου, Λιότσος,Βαρβάτος, Φούντογλου(75’ Χούσος)Γουρούνας, Παύλος(70’ Κατσαρός), Παππάς, Χασακής, Στράτος.
Διαιτητής: Ρίπης
Βοηθοί: Κούτρα - Ντόμαρης 

Γράφει: ο Αλέξης Πανταζής 


google page rank