Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Το περίεργο τροχαίο με τους 5 νεκρούς...Νέα Τροπή στην υπόθεση του αδικοχαμένου Διώκτη της Αρχαιοκαπηλίας, αστυνόμου, Γιώργου Γληγόρη.

Νέα Τροπή στην υπόθεση του αδικοχαμένου Διώκτη της Αρχαιοκαπηλίας, αστυνόμου, Γιώργου Γληγόρη. Το περίεργο τροχαίο με τους 5 νεκρούς και η “κατάρα” των “θησαυρών” στις Σχοινούσες
 Η υπόθεση του αείμνηστου Διοικητή της Ασφάλειας, Γιώργου Γληγόρη φαίνεται να μην κλείνει και να έρχεται και πάλι στις δικαστικές αίθουσες με νέα δεδομένα….
Χάριν στον εισαγγελέα εφετών του Αγρινίου η υπόθεση επανέρχεται με κατηγορούμενο αυτή την φορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, ως οδηγό του οχήματος στο οποίο επέβαινε ο άτυχος διοικητής που είχε συγκρουστεί με όχημα που ερχόταν από την Κέρκυρα και είχαν χάσει τη ζωή τους επίσης τέσσερα άτομα.
Μέχρι τώρα κάποιοι, εκτός από την οικογένεια, ισχυρίζονταν ότι οδηγός ήταν ο Γιώργος Γληγόρης. Ήταν 17 Φεβρουαρίου του 2009 όταν στο 43ο χλμ. της εθνικής οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας έγινε το μοιραίο. 
25 ημέρες άντεξε στημονάδα εντατικής θεραπείας της Άρτας ο Γιώργος Γληγόρης. Τα σενάρια τότε έδιναν και έπαιρναν για τα αίτια του ατυχήματος. Τα περισσότερα από αυτά έφεραν ως οδηγό τον Γιώργο Γληγόρη και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να κάνουν και απρεπείς σχολιασμούς. 
Εμείς τότε σαν εφημερίδα είχαμε γράψει απλά τα όσα είχε πει στην κηδεία του Γιώργου Γληγόρη ο αντιστράτηγος, Γιώργος Αγγελάκος: “ Αυτό που ξέρω και πρέπει να το πω σήμερα εδώ είναι ότι δεν οδηγούσες εσύ…”, είχε πει στον επικήδειο του. Σήμερα , πέντε χρόνια μετά, όλα δείχνουν να αλλάζουν. 
Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου είχε οριστεί η δίκη στην Λευκάδα με κατηγορούμενο ως οδηγό, πλέον, τον Κωνσταντίνο Φλώρο, που μέχρι τώρα επίσημα γνωρίζαμε ότι ήταν συνοδηγός.
Τα νέα στοιχεία του Εισαγγελέα Εφετών όμως αποδεικνύουν άλλα και τον στέλνουν κατηγορούμενο ως οδηγό πλέον. Η πλευρά των τεσσάρων χαμένων ανθρώπων από την Κέρκυρα πήγε σε αυτό το δικαστήριο με πολιτική αγωγή και επομένως το δικαστήριο πήρε αναβολή για 21 Οκτωβρίου. Η πλευρά των Κερκυραίων δεν πηγαίνει πλέον με αγωγή ενάντια στον αδικοχαμένο διοικητή αλλά ενάντια στον Κωνσταντίνο Φλώρο. 
Εν τω μεταξύ ούτε η οικογένεια Γληγόρη από την αρχή είχε κινηθεί ενάντια στον Κωνσταντίνο Φλώρο γιατί απλά δεν είχε στοιχεία. Τα νέα όμως αυτά στοιχεία επιβάλλουν και ενέργειες κατά του κατηγορούμενου. Μετά από αυτή τη σημαντική εξέλιξη ρωτήσαμε τον αδερφό του Γιώργου Γληγόρη, Χρήστο για το πώς βλέπει τις νέες εξελίξεις σε αυτή τη πολύκροτη υπόθεση που στοίχησε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους. Ο Χρήστος Γληγόρης τόνισε στο «Λευκαδίτικο Λόγο»: « Από την αρχή πιστεύαμε ότι πρέπει να δοθεί άπλετο φως στην υπόθεση. 
Και το κυνηγούσαμε από όλες τις πλευρές. Είχαμε πολλά αναπάντητα ερωτηματικά . Τελικά φαίνεται να ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για όλες αυτές τις απαντήσεις με την απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών του Αγρινίου, με τα νέα στοιχεία και δεδομένα. 
Φέρνοντας ως κατηγορούμενο τον Κωνσταντίνο Φλώρο, συνοδηγό μέχρι τώρα, αντιλαμβάνεστε ότι θα ψάξουμε σε βάθος αυτό το ενδεχόμενο. Θέλουμε πολύ να ακούσουμε τι έχει να πει ο κ. Φλώρος, πως θα δικαιολογηθεί, τι στοιχεία έχει να καταθέσει. Εμείς πιστεύαμε από την αρχή ότι ούτε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο έφταιγε γι αυτό το τροχαίο αλλά και ότι ο Γιώργος Γληγόρης δεν ήταν οδηγός.» Στην ερώτηση μας αν πίστευε η οικογένεια ότι η υπόθεση θα φτάσει μέχρι εδώ με κατηγορούμενο πλέον τον κ. Φλώρο ο Χρήστος Γληγόρης απάντησε με μια μόνο φράση : « Πιστεύαμε στο Θεό».
Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα έγιναν στην κυριολεξία στο παραπέντε για το κλείσιμο αυτής της υπόθεσης. Εάν δεν είχε φτάσει αυτό το χαρτί από τον Εισαγγελέα Εφετών του Αγρινίου η υπόθεση τέλος Φεβρουαρίου θα είχε παραγραφεί.

makeleio.gr
lefkadanet.gr
google page rank