Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ:Τέλος καλό όλα καλά για την ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ...

Τέλος καλό όλα καλά για την ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πρέβεζας μετά από χθεσινή ενημέρωση της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πρέβεζας.Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύσαμε εκτενές ρεπορτάζ για την «οδύσσεια» που αντιμετώπισε η ΕΛΜΕ Πρέβεζας έως ότου δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ίδρυση του εσπερινού ΕΠΑ.Λ, ίδρυμα το οποίο ήταν αναγκαίο για τους περισσότερους από 130 μαθητές της περιοχής μας μετά από το λουκέτο στην ΕΠΑΣ Πρέβεζας.Στο σχετικό ρεπορτάζ είχαμε αναφέρει βάσει πληροφοριών ότι το εσπερινό ΕΠΑΛ πρόκειται να ιδρυθεί και να δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ όπως και έγινε.

Χθες, η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρέβεζας έστειλε σχετική ανακοίνωση που αναφέρει ότι «με την αριθμ. 148303/Δ4/18-09-2014 Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2589/τ.Β΄/29-09-2014 ιδρύεται από το σχολικό έτος 2014-2015 το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Πρέβεζας, με έδρα την Πρέβεζα, το οποίο θα λειτουργεί ως εξής:
Ι. ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
1. ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - 2. ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ - 3. ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ - 4. ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - 5. ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΙΙ. ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΙΙΙ. ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ».
Συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Πρέβεζας ικανοποιήθηκαν από την συγκεκριμένη απόφαση και ζητούν τώρα οι αρμόδιες Υπηρεσίες να πιέσουν όσο το δυνατόν την Περιφερειακή Διεύθυνση ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν οι εγγραφές των μαθητών.
Το σχολείο απευθύνεται σε όσους δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών τους στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Οι απόφοιτοι του σχολείου αποκτούν ισότιμο απολυτήριο Λυκείου και δικαίωμα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι) κατόπιν Πανελλαδικών εξετάσεων με τα Εσπερινά Λύκεια.
. Δυνατότητα εγγραφής έχουν ενήλικες που εργάζονται την ημέρα, άνεργοι με κάρτα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ και μητέρες με ανήλικα παιδιά που έχουν ως αποκλειστικής τους απασχόληση τα οικιακά..
Δυνατότητα μετεγγραφής από τα ημερήσια Λύκεια έχουν και ανήλικοι μαθητές εφόσον αποδεδειγμένα εργάζονται για βιοποριστικούς λόγους.

. Δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς με ΚΤΕΛ ή ΤΑΞΙ.
. Οι εγγραφές άρχισαν και συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο μέχρι και την έναρξη των μαθημάτων.
. Το ωράριο λειτουργίας είναι 18:15-21:40.

. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 26820 89194 ή αυτοπροσώπως στην διεύθυνση Στησιχόρου 6-Πόρος-Πρέβεζα ( συστεγάζεται με το Εσπερινό Γυμνάσιο και το 1 Γ.Ε.Λ. Πρέβεζας).

ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ
google page rank