Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΠΟΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΠΟΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΓΟ ΠΡΟΣ ΠΑΛΑΙΡΟ




Δειγματοληψίες και αναλύσεις στο νερό από την γεώτρηση που υδρεύεται η Πογωνιά, το Στενό και μέρος της Παλαίρου έκανε η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας αυτές τις ημέρες και κατέδειξαν ότι το νερό είναι ακατάλληλο προς ανθρώπινη χρήση. 
Αυτό το θέμα  έχει δημιουργηθεί και συζητιέται εδώ και περίπου οκτώ χρόνια και είναι γνωστό πλέον στην τοπική κοινωνία Παλαίρου – Πογωνιάς- Στενού, οι οποίες υδρεύονται από την γεώτρηση του Στενού. 
Τα τρία τελευταία χρόνια όμως το πρόβλημα αυτό ήταν έντονο και η παρούσα Δημοτική Αρχή προέβη σε έλεγχο σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς Υγιεινής Αιτωλ/νίας. 
Μετά την ανάλυση που ήρθε στον Δήμο μας αυτές τις μέρες, χθες(11/10/2014) ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας εξέδωσε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ όπου ενημέρωσε τους καταναλωτές (σε Πογωνιά, Στενό και μέρος της Παλαίρου που υδροδοτείται από αυτήν την γεώτρηση) ώστε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτό το νερό, όχι μόνο, ως πόσιμο, αλλά και  για οποιαδήποτε ανθρώπινη χρήση(υγιεινή-πλύσιμο τροφίμων και σκευών παρασκευής τροφίμων κ.α.) μέχρι νεωτέρας ειδοποιήσεως.
Έτσι χθες (11/10/2014) ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας για τη διευκόλυνση των κατοίκων και για τις πρώτες ανάγκες παρείχε εμφιαλωμένο νερό ΚΟΡΠΗΣ (3000 μπουκάλια των 1,5 ml) αλλά και διανομή πόσιμου νερού μέσω βυτιοφόρων οχημάτων από τις ΠΗΓΕΣ ΚΟΡΠΗΣ για κατανάλωση από τους δημότες, μέχρι την επαναφορά της ποιότητας του νερού του δικτύου και έκανε διακοπή του αγωγού που πάει προς Πάλαιρο.

Εμείς θα είμαστε παρόντες για κάθε νέα ενημέρωση των δημοτών μας γι'αυτό το θέμα αλλά και για οποιαδήποτε άλλο θέμα προκύψει!!!

google page rank