Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Η σοκαριστική ιστορία της οικογένειας που ζούσε σε αυτοκίνητο -Μεταφέρθηκε σε σπίτι

Αισιόδοξη νέα αρχή, χωρίς βέβαια να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, κάνει η τετραμελής οικογένεια από το Νέο Ηράκλειο που όπως αποκαλύφθηκε, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έμενα στο αυτοκίνητό της. 
Μετά την προβολή του θέματος και με παρεμβολή του δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Αττικής, η οικογένεια τελικά βρήκε στέγη.
Ο αριθμός των προσφορών που έγιναν από απλό κόσμο για διαμονή της τετραμελούς οικογένειας ήταν όχι απλά μεγάλος, αλλά εντυπωσιακός. Μία από αυτές αξιοποιήθηκε και οι γονείς με τα δύο παιδιά τους, χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για να μετακινηθούν και όχι για να στεγαστούν.
Επιπλέον, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, βρέθηκε εργασία για τη μητέρα και επεξεργάζονται προσφορές εργασίας που έγιναν στον πατέρα.
Κάποιος ανώνυμος, μάλιστα έδωσε το λόγω του ότι θα φροντίσει τα έξοδα της οικογένειας μέχρι να μπορέσει να ορθοποδήσει.
Η ιστορία της τετραμελούς οικογένειας

Τις τελευταίες 15 ημέρες μια τετραμελής οικογένεια, οι γονείς και οι δύο κόρες τους, ηλικίας 14 και 16 ετών ζούσαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, καθώς η ανεργία σε συνδυασμό με τα χρέη τους, τους έστειλαν κυριολεκτικά στο δρόμο.
Ο Νίκος εργαζόταν σε αρτοβιομηχανία, η οποία λόγω της κρίσης αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο, ενώ και η μητέρα έχασε τη δουλειά της λόγω περικοπών, ενώ ένα μήνα πριν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζαν τους έκανε έξωση λόγω  συσσωρευμένων απλήρωτων λογαριασμών. Ετσι, μόνη επιλογή τους ήταν να μείνουν στο αυτοκίνητό τους και να προσπαθήσουν να συντηρηθούν με τα  300 ευρώ, που λαμβάνει ο πατέρας από την εργασία του σε περίπτερο.
Με μερικά κομμάτια ύφασμα στα παράθυρα για να προστατεύουν τη ζωή τους, η τετραμελής οικογένεια το τελευταίο δεκαπενθήμερο ανέβαινε το δικό της Γολγοθά, μέχρι που το θέμα πήρε προβολή προκαλώντας την συγκινητική ευαισθητοποίηση του κόσμου.

iefimerida
google page rank