Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ(28/10/2104)

Εθνική Επέτειος και μαθητική παρέλαση σήμερα και  στο Μοναστηράκι. 
Το πρωί   οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, τυ Νηπιαγωγείου και του Γυμνασίου παρευρέθησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με τις σημαίες των σχολείων για την  επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε από τον ιερέα π.Άγγελο Παναγιωτίδη . Εκεί παρευρέθησαν οι δημοτικοί Σύμβουλοι Πανταζή Παναγιώτα και Τραυλός Σωτήριος και ο Πρόεδρος Της Τοπικής Κοινότητας Μοναστηρακίου Τραυλοστάθης Δημήτριος καθώς και αρκετοί κάτοικοι που ήθελαν να τιμήσουν την μέρα αυτή. Καθότι   η  28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης για ολόκληρο το  Έθνος μας. Είναι ημέρα μνήμης του ένδοξου αγώνα των Ελλήνων για την εξασφάλιση της ελευθερίας. Είναι όμως και ημέρα τιμής όλων εκείνων που με σθένος και μεγάλη δύναμη ψυχής αγωνίστηκαν ηρωικά, θυσιάζοντας την ζωή τους και με αυταπάρνηση αντιστάθηκαν στην σκλαβιά, ενωμένοι και αφοσιωμένοι στο χρέος τους απέναντι στην πατρίδα και την ελευθερία της.
Ακολούθως μέσα στο Ναό εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Μοναστηρακίου .
Στη συνέχεια γύρω στις 11:00 έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του ήρωα Γιαννάκη Σουλτάνη από τον Πρόεδρο Της Τοπικής Κοινότητας Μοναστηρακίου Τραυλοστάθη Δημήτριο, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο.
Έπειτα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων και Απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τα σχολεία. 
 Ύστερα ξεκίνησε  η μαθητική παρέλαση χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του Διευθυντή Γυμνασίου  Μοναστηρακίου  κ. Καραγιώργου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει την Πλατεία του χωριού από τους μαθητές του Γυμνασίου ενώ το Δημοτικό σχολείο δεν συμμετείχε. 

 ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:



































google page rank