Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Μαζικό συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ στον κόμβο της Αμφιλοχίας

Διεκδίκηση αποζημίωσης αγροτών για τις απώλειες από τον καταρροϊκό πυρετό
Αγωνιστικό «παρών» έδωσαν πριν λίγο, στον κόμβο Αμφιλοχίας περίπου 150 άτομα μεταξύ αυτών κτηνοτρόφοι, αγρότες και άλλοι πολίτες, που συγκεντρώθηκαν, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησε η ΠΑΣΥ ( Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση) και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νίας για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων πρόληψης και αποζημίωσης στο 100% τόσο των ζώων όσο και του χαμένου εισοδήματος λόγω του καταρροϊκού πυρετού. Οι αγρότες πραγματοποιούν τον αγώνα τους με στόχο να δυναμώσουν την πίεση για πλήρης αποζημίωση και να προλάβουν την ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής τους από την ασθένεια που θερίζει τον τελευταίο καιρό την κτηνοτροφία της περιοχής.

Ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας Πάνος Καλογιάννης επισήμανε ότι δεν υπάρχει η δέουσα στήριξη του ΕΛΓΑ και αναμένουν ακόμη την επίσημη απάντηση από την πολιτεία για τις αποζημιώσεις.
O πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) Σπύρος Κοτοπούλης μίλησε για τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει όσον αφορά στις εξισωτικές αποζημιώσεις , για την πρόληψη του καταρροϊκού πυρετού που είναι θέμα όχι μόνο του Υπουγείου αλλά και των Δήμων και Περιφερειών.



maistros
google page rank