Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ:Συνεχίζεται η ροή της αποζημίωσης απο το Ελληνικό Δημόσιο

Φορείς της Ηπείρου, εκφράζουν την ανησυχία τους πως το έργο δεν προχωρά με τους αναμενόμενους ρυθμούς
Η δεύτερη δόση της αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου προς την παραχωρησιούχο κοινοπραξία "Νέα Οδός" εγκρίθηκε από το ΥΠΟΜΕΔΙ και είναι ύψους 25.497.713 ευρώ, ποσό που αφορά μέρος των απαιτήσεων που θα καταβληθού στον παραχωρησιούχο. Το συνολικό ποσό που θα δοθεί είναι ύψους 121.381. 327 ευρώ. Όπως γνωρίζει το ypodomes.com, σύμφωνα με την απόφαση 25065 / 2.5.14 του Υπουργείου Υποδομων εγκρίθηκε διάθεση συμπληρωματικής πίστωσης 35.958.327 ευρώ ως καταβολή της 1ης δόσης, όπως προβλέπεται στη νέα σύμβαση. 
Έτσι συνολικά ο παραχωρησιούχος με τις 2 πρώτες δόσεις θα έχει λάβει 61.456.040 ευρώ ποσό σχεδόν το μισό από αυτό που έχει προβλεφθεί να λάβει ο παραχωρησιούχος. Να θυμίσουμε πως το έργο «Αποπεράτωση Οδικών Υποδομών Ιόνια Οδός από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα και το τμήμα του ΠΑΘΕ Σχηματάρι-Χαλκίδα" έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας" .Το έργο της 
Ιόνιας Οδού που βρίσκεται σε πλήρη κατασκευή σύμφωνα με τη νέα σύμβαση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 14 μηνών, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2015, εξαιρουμένου του τμήματος για την κατασκευή της σήραγγας Κλόκοβας. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα φορείς της Ηπείρου, όπως ο Περιφερειάρχης αλλά και δήμαρχοι της περιοχής εκφράζουν την ανησυχία τους πως το έργο δεν προχωρά με τους αναμενόμενους ρυθμούς και δεν θα προλάβει τις σχετικές προθεσμίες. Το δύσκολο σε αυτή τη χρονική φάση για την εταιρεία κατασκευής είναι πως τα χρήματα του ΕΣΠΑ είναι διαθέσιμα, καθώς έχουν πιστωθεί στο συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, όμως ο χρόνος είναι πολύ λίγος για ένα έργο τόσο μεγάλου βεληνεκούς.
epirusgate
google page rank