Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ "ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΑΙΤΩΛΙΑ: Αποκαλύπτοντας τον Βυζαντινό Πολιτισμό μέσα από τις Ανασκαφές»

Παρουσιάστηκε και στην Αθήνα το βιβλίο του Αθανασίου Παλιούρα με τίτλο «Αιτωλία: Αποκαλύπτοντας τον Βυζαντινό Πολιτισμό μέσα από τις Ανασκαφές»

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 στην Στοά του βιβλίου  παρουσιάστηκε από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία το βιβλίο του καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αθανασίου Παλιούρα«Αιτωλία: Αποκαλύπτοντας τον Βυζαντινό Πολιτισμό μέσα από τις Ανασκαφές».
Πρόκειται για ένα βιβλίο που παρουσιάζει τον Βυζαντινό Πολιτισμό στην Αιτωλία μέσα τρεις ανασκαφές του κ. Παλιούρα.Η πρώτη ανασκαφή αφορά την παλαιοχριστιανική βασιλική στο λόφο της Αγίας Τριάδας στην Κάτω Βασιλική και διήρκησε από 1980 εώς το 1990. Η ανασκαφή αυτή κατέδειξε την καθιέρωση της χριστιανικής πίστης στην περιοχή μας. Η δεύτερη ανασκαφή από το 1990 έως το 2000 στο σπήλαιο του Αγ. Νικολάου Βαράσοβας ανέδειξε τον σπηλαιώδη ασκητισμό και την Βαράσοβα ως το «Άγιο Όρος της Αιτωλίας». Η τρίτη ανασκαφή στην Αγία Τριάδα του Μαύρικα έξω από το Αγρίνιο από το 2000 έως το 2005 σημειώνει την αρχιτεκτονική συνέχεια του βυζαντινού πολιτισμού στην περιοχή μας.
Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν οι:
-κ. Παν. Βοκόπουλος, ομότιμος Καθηγητήςτης Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών-Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
-κ. Νικ. Γκιολές ομότιμος Καθηγητής της φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
-κ. Νικ. Ζίας ομότιμος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συντονιστής ο κ. Παναγιώτης Κοντός, Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε.
Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του συλλόγου  των εν Αθήναις Αγρινιωτών Μόλλη Βότση-Αναστασοπούλου
Τέλος ο συγγραφέας Αθανάσιος Παλιούρας με το γνωστό γαλήνιο τόνο της φωνής του ευχαρίστησε όλους του παρευρισκόμενους αλλα και τους ομιλητές και οργανωτές της εκδήλωσης. (Δείτε το βίντεο της παρουσίασης).


ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ 
http://katounanews.blogspot.gr/2014/03/blog-post_19.html




































































google page rank