Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Σε κλίμα οδύνης οι κηδείες των τριών στρατιωτών που “έπεσαν” σε άσκηση στα Γλαφυρά Μαγνησίας

Με στρατιωτικές τιμές οι κηδείες των ΕΠ.ΟΠ. και του 19χρονου έφεδρου οπλίτη που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στο πεδίο βολής των Γλαφυρών Βόλου.
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και υπό την επήρεια ακόμη του σοκ που προκάλεσε ο χαμός τους, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο στους δυο λοχίες που χθες, έχασαν με τόσο τραγικό τρόπο τη ζωή τους, στο πεδίο βολής Γλαφυρών, στη διάρκεια άσκησης βαρέων όπλων, όταν έσκασε πυροσωλήνας όλμου. Μαζί τους έχασε τη ζωή του και ένας 19χρονος δεκανέας από την Αχαΐα.
Η νεκρώσιμος ακολουθία σε κλίμα βουβού πόνου τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, καθώς οι δυο εκλιπόντες διέμεναν στον Βόλο. Λευκά στεφάνια και για τον 19χρονο Φώτη Ανδρικόπουλο, που κηδεύεται στην Πάτρα.
Πρόκειται για τους επαγγελματίες οπλίτες, λοχία Αναστάσιο Μεζάλα, 34 χρονών, κάτοικο Βόλου, με καταγωγή από την Αθήνα, παντρεμένο και πατέρα ενός βρέφους 9 μηνών και τον λοχία Γεώργιο Ορφανίδη, 33χρονών, κάτοικο Βόλου, με καταγωγή από τις Σέρρες, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών 4,5 και 2,5 χρονών.
Στρατιωτικές τιμές αποδόθηκαν από άγημα Πεζοναυτών, ενώ παραβρέθηκε και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και των τοπικών αρχών.
Όταν τα δύο φέρετρα σκεπασμένα με την γαλανόλευκη βγήκαν από την εκκλησία οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα, αποτίοντας έτσι τον ύστατο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους
Λευκά στεφάνια για τον 19χρονο Φώτη Ανδρικόπουλου.
Σε κλίμα οδύνης και με στρατιωτικές τιμές ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πετρωτού Πατρών, όπου συγγενείς και φίλοι λένε το τελευταίο αντίο στον οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλο.
Τραγικές φιγούρες κατά την εξόδιο ακολουθία προεξαρχόντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, οι γονείς του 19χρονου οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου, ενώ η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου είναι κατάμεστη από φίλους, συμμαθητές, αλλά και από φαντάρους που έκαναν μαζί του τη θητεία τους.
Ανάμεσα στα στεφάνια βρίσκονται αυτό του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια.
Τιμούνται με το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως
Με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, “στα θύματα του δυστυχήματος θα απονεμηθεί Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο’.
Το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως που θα απονεμηθεί στον 34χρονο ΕΠΟΠ λοχία Αναστάσιο Μεζάλα, τον 33χρονο ΕΠΟΠ λοχία Γιώργο Ορφανίδη και στον 19χρονο δεκανέα Φώτη Ανδρικόπουλο από το Πετρωτό Αχαΐας, “απονέμεται στο στρατιωτικό προσωπικό σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εν ζωή ή μετά θάνατο, για τέλεση εξόχων πράξεων αποκλειστικώς εν καιρώ ειρήνης, οι οποίες δεν σχετίζονται κατ’ ανάγκη με τα στρατιωτικά πράγματα και οι οποίες τελέσθηκαν εντός ή εκτός των πλαισίων διατεταγμένης υπηρεσίας” και που αφορούν:
-Στην τέλεση πράξεως αυτοθυσίας.
-Σε θάνατο ή βαρύ τραυματισμό από ατύχημα, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.
-Σε ενέργεια που υπερβαίνει κατά πολύ την εκτέλεση του καλώς εννοούμενου καθήκοντος και επισύρει ανεπιφύλακτα το θαυμασμό και την εκτίμηση της κοινής γνώμης.
-Σε πράξη, για την τέλεση της οποίας η ζωή του προτεινομένου εξετέθη αποδεδειγμένα σε προφανή και άμεσο κίνδυνο.

Πηγή: e-volos.gr, patrastimes.gr
google page rank