Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ : ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της σημερινής και της απερχόμενης δημοτικής αρχής γιατί έγκαιρα δεν πήραν μέτρα για την προστασία της υγείας των κατοίκων του τοπικού διαμερίσματος της Πογωνιάς και των οικισμών της για την τροφοδοσία της περιοχής με νερό καλής ποιότητας.
Παρ’ ότι το θέμα της ακαταλληλότητας του νερού της γεώτρησης που τροφοδοτεί την περιοχή τέθηκε από τους κατοίκους και συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο πριν ένα χρόνο τον Οκτώβρη του 2013. Τότε η Λαϊκή Συσπείρωση είχε επισημάνει το πρόβλημα και ζήτησε άμεσα την λήψη μέτρων αν και πέρασε ένας χρόνος δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.
Ας μην ισχυρίζεται η νέα δημοτική αρχή ότι πήρε μέτρα . Πότε έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος. Αν και έχουν 1,5 μήνα  στη δημοτική αρχή. Τι έκανε ένα χρόνο ως μείζονα αντιπολίτευση; Έβαλε ποτέ το θέμα και όταν συζητήθηκε τον Οκτώβρη του 2013 τη θέση πήρε;
Ζητάμε την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ για την συζήτηση του θέματος και την λήψη άμεσων μέτρων και επειδή πολύ φοβόμαστε ότι δεν είναι το μόνο περιστατικό στο Δήμο μας. Ζητάμε για την προστασία των δημοτών στη συνεδρίαση να μπει συνολικά το ζήτημα της ύδρευσης στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και να παραβρεθούν οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Διαμερισμάτων και όλοι οι εργαζόμενοι στην ύδρευση.
Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής η Λαϊκή Συσπείρωση προβάλλει τη θέση, ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και η διαχείρισή του προς όφελος του λαού προϋποθέτει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό έλεγχο. 
Σ' αυτό το πλαίσιο ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας Διαχείρισης του νερού θα σχεδιάζει, θα υλοποιεί και θα ελέγχει η διαχείριση του νερού, με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών για φθηνό ποιοτικό νερό για όλους τους εργαζόμενους.

google page rank