Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Παναγίας «Πολυσπορίτισσας» στην Κωνωπίνα

Ανήμερα της Παναγίας της «Πολυσπορίτισσας», στις 21 Νοέμβρη, γιορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια η εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου – που είναι και προστάτιδα των ενόπλων δυνάμεων- στον ομώνυμο ναό στην Κωνωπίνα του Ξηρομέρου, του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. 
Ο ιερέας του χωριού πατέρας Δημήτριος Χαμαλέτσος συλλειτούργησε με τον πατέρα Ιερόθεο Κοκκόση, ηγούμενο της ιεράς μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού, καταγόμενο από την Παραβόλα Τριχωνίδος. Στο θείο κήρυγμα, ο πατέρας Ιερόθεος αναφέρθηκε στο «όνειδος της ατεκνίας που βίωναν οι γονείς της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Ιωακείμ και η Άννα, μέχρι που ο Θεός τους χάρισε την Παναγία, την οποία σε ηλικία τριών ετών την αφιέρωσαν στο Θεό, εκπληρώνοντας το τάμα που είχαν κάνει». Στον εορτασμό παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους,  η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και Δημοτική σύμβουλος Αθηνά Καρέλου, Οι δημοτικοί σύμβουλοι Φερεντίνος ευθύμιος, Σαλοδημήτρης Παναγιώτης, Καραμάνης Θωμάς και Αφροδίτη Φραγκογιάννη, ο πρόεδρος του Αετού Ντέμος Γεώργιος, εκπαιδευτικοί και ο Διοικητής του Α.Τ. Κατούνας κ. Κόκιος Δημήτριος.  
Οι γυναίκες του χωριού από νωρίς το πρωί ετοίμασαν και φίλεψαν τα πατροπαράδοτα και λαχταριστά πολυσπόρια στους επισκέπτες μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά, όπως μέλι, ζάχαρη, ρόδι, τριμμένα καρύδια και κανέλλα.Τα μέλη του Συλλόγου Κωνωπινοτών Ξηρομέρου δεν παρέλειψαν να τρατάρουν τους παρευρισκομένους ραβανί, μελομακάρονα και άλλα παραδοσιακά γλυκά.
Τα κεράσματα δεν περιορίστηκαν εκεί. Ο πρόεδρος του χωριού καλωσόρισε Χρήστος Τίγκας τους συγχωριανούς του και τους επισκέπτες σε κεντρικό καφενείο και ακολούθως προσέφερε καφέ,τσίπουρο, λευκό κρασί και δελεαστικά μεζεδάκια.
Χρόνια πολλά και του χρόνου!











maistros
google page rank