Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Εξάρθρωσαν κύκλωμα λαθροδιακινητών

3 Έλληνες και 2 Σύριοι οι δουλέμποροι- 46 Σύριοι μετανάστες τα θύματα. Ανάμεσα τους 4 παιδιά.
Κύκλωμα δουλεμπόρων εξάρθρωσε σήμερα τα ξημερώματα το γραφείο ασφάλειας του λιμεναρχείου Λευκάδας, συνεπικουρούμενο από το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, συνελήφθησαν 5 διακινητές , οι 3 Έλληνες και οι 2 συριακής καταγωγής οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγό, που εντοπίστηκε στη περιοχή της Πογωνιάς, 46 Σύριους λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους και 4 παιδιά. 

Η όλη επιχείρηση ξεκίνησε με στενή παρακολούθηση από χθες το απόγευμα. Οι άνδρες του λιμενικού σώματος είχαν και αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες καταφέρνοντας τελικά μαζί με αστυνομικούς της Βόνιτσας να συλλάβουν τους 5 λαθροδιακινητές. Κατασχέθηκε δε το φορτηγό  αυτοκίνητο, όπως και ένα Ι.Χ. που είχε το ρόλο προπομπού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Λευκάδας ενώ οι Σύριοι λαθρομετανάστες κρατούνται στη Βόνιτσα.
Να σημειωθεί ότι τελικός προορισμός των μεταναστών ήταν η γειτονική Ιταλία, όπου, προφανώς θα μετέβαιναν με κάποιο πλωτό μέσα από τα παράλια της περιοχής. Υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή η διακίνηση λαθρομεταναστών ανθεί, καθώς η παράλια ζώνη Πλαγιάς-Περατιάς- Παλαίρου- Μύτικα- ΑΣτακού θεωρείται ιδανικό πέρασμα για τους λαθροδιακινητές. Μη ξεχνάμε το τραγικό ναυάγιο πέρυσι στην Πάλαιρο…
agrinioreport
google page rank