Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Επιχείρηση διάσωσης αγελάδων που έπεσαν σε… βόθρο!!!

Τελικά καθώς φαίνεται δεν είναι μόνο αυτές οι αγελάδες που κυκλοφορούν την νύχτα και κάνουν τα συγκρουόμενα με ανυποψίαστα I.X. στην περιοχή Μποντάρι στο Καναλάκι της Πρέβεζας.
Μετά το χθεσινό περιστατικό (δείτε εδώ...), της σύγκρουσης αυτοκινήτου με αγελάδα που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, έρχεται άλλο ένα που συνέβη προχθές,  να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι τελικά η περιοχή έχει... καταληφθεί από τα φιλικά με το αχανές βλέμμα συμπαθέστατα τετράποδα.
Πληροφορίες από την ίδια περιοχή κάνουν λόγο για δύο αγελάδες, δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για τις χθεσινές, που πριν από δύο μέρες, έπεσαν μέσα σε… βόθρο.
Και μάλιστα σε βόθρο, στο χωριό, σύμφωνα πάντα με τις αναφορές που έφτασαν στο pamepreveza.gr.

Ο συναγερμός που σήμανε για την διάσωση κινητοποίησε τις αρχές. Αστυνομία, πυροσβεστική, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, στον τόπο του συμβάντος.
Και λίγο πριν φτάσει η πυροσβεστική ξαφνικά η μια αγελάδα, πραγματοποιεί το μεγάλο σάλτο μορτάλε και με ιδίες δυνάμεις βρέθηκε εκτός βόθρου σκορπίζοντας τα υλικά του τριγύρω.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, λίγο έλειψε να πέσει πάνω σε τοπικό άρχοντα που επέβλεπε την επιχείρηση, ενώ αλαφιασμένο το ζώο καθώς ήταν σκουντούφλησε πάνω σε ένα παρκαρισμένο Ι.Χ., προξενώντας του υλικές ζημιές.
Τελικά τα ζώα διεσώθησαν, ενώ παραμένει άγνωστο εάν οι προχθεσινές αγελάδες ήταν οι ίδιες με αυτές που εμφανίστηκαν στην επαρχιακή οδό και προκάλεσαν το τροχαίο, όντας αποφασισμένες να εγκαταλείψουν την περιοχή μετά την ντροπή που πήραν…!!!
Και όλα αυτά μπορεί να τα μεταφέρουμε με μια δόση χιούμορ, όμως τα περιστατικά που πληθαίνουν στην περιοχή με τα «αδέσποτα» αυτά ζώα πρέπει να προβληματίζουν. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τα συγκεκριμένα δεν έφεραν την εκ του νόμου μάρκα στο αυτί.
Οι κάτοικοι της περιοχής πάντως δηλώνουν αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι ενώ εκφράζουν την πρόθεσή τους ή να υποβάλλουν μηνύσεις ή να πάρουν οι ίδιοι τα όποια μέτρα προστασίας…
Η φωτό είναι αρχείου και η οποιαδήποτε ομοιότητα με τις δράστιδες είναι συμπτωματική...
pamepreveza
google page rank