Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

«Συγχαρητήρια…»

Στις ανησυχίες και την αγωνιστικότητα των μαθητών και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας η κυβέρνηση απαντάει, με απειλές για παράταση της σχολικής χρονιάς, επιστρατεύει τις εισαγγελίες και τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να ανακαλύψει τον μαθητή – μαθητές που βρίσκονται πίσω από το κάλεσμα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις, μέσω facebook.
Συγχαρητήρια…                                                                                 Το κυβερνητικό σχέδιο για την παιδεία που ή εφαρμογή του ξεκίνησε από πέρυσι  με το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις σχολείων, με τις απολύσεις των καθηγητών και των σχολικών φυλάκων, με τη μείωση των δαπανών για την παιδεία κ.λ.π. έρχεται τώρα με την εφαρμογή του νέου συστήματος για το λύκειο, με την τράπεζα θεμάτων να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους μαθητές και τις οικογένειές τους, στέλνοντας τους στα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα για να καλύψουν την πολυπόθητη ύλη  και να ανταποκριθούν στις εξετάσεις.

Η τυποποιημένη γνώση και η παπαγαλία γίνεται κανόνας, η δίψα για μάθηση πολυτέλεια, όσοι θελήσουν να κοιτάξουν λίγο πίσω από τις σελίδες  του βιβλίου είναι οι απροσάρμοστοι και οι ενοχλητικοί.
Όσοι δεν έχουν χρήματα για τα φροντιστήρια που είναι απαραίτητα, κακό του κεφαλιού τους, δεν χωράνε στο εξελιγμένο μας εκπαιδευτικό σύστημα.
Ας ακουστεί λοιπόν η φωνή των παιδιών το μέλλον είναι δικό τους και δεν μπορεί να σχεδιαστεί χωρίς αυτά. Χωρίς τους καθηγητές και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Με τα «ΕΞΩ» του πρύτανη κου Φορτσάκη στους φοιτητές στον οποίο έδωσε συγχαρητήρια ο κύριος Σαμαράς, δεν λύνονται τα προβλήματα.
Χαιρετίζουμε λοιπόν και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών, των φοιτητών και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Με αγώνες θα παλέψουμε για την λύση των προβλημάτων μας και για την καλυτέρευση της ζωής μας.

ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
google page rank