Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ψυχαγωγική εκδρομή για τις Κωνωπινιώτισσες στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια

Οι γυναίκες του χωριού μας, ως ανάπαυλα  στην καθημερινότητα τους, πραγματοποίησαν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, μονοήμερη  ψυχαγωγική εκδρομή στα φημισμένα  Ζαγοροχώρια.
Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι, όπου η παράδοση συναντά την ομορφιά στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια, φημισμένα για την απίστευτη φυσική ομορφιά τους, την ιδιαίτερα ξεχωριστή αρχιτεκτονική τους και την ιστορία τους, που κρύβεται στο βάθος περασμένων αιώνων.

Ακολουθώντας μία μαγευτική και παράλληλα συναρπαστική διαδρομή έχοντας μοναδική θέα στο φαράγγι του Βίκου, που είναι καταγεγραμμένο στο βιβλίο Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο, πραγματοποίησαν προσκύνημα στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το χωριό Μονοδένδρι, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.060 μέτρων, το οποίο διατηρεί την παραδοσιακή μορφή του και είναι απόλυτα εναρμονισμένο  με τις ομορφιές του φυσικού τοπίου.       
Ακολούθως, επισκέφθηκαν το χωριό Τσεπέλοβο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.150 μέτρων και είναι στην καρδιά του Ζαγορίου, που μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από τη μηχανή του χρόνου.  Στη ταβέρνα του χωριού. «Η μικρή άρκτος»   γεύτηκαν μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις .
Στο δρόμο της επιστροφής, στα φιλόξενα Γιάννενα, δίπλα στη λίμνη, απόλαυσαν το καφεδάκι τους και συνέχισαν το δρόμο της επιστροφής για την Κωνωπίνα μας….
Ήταν μια εξαιρετική  πρωτοβουλία των γυναικών του χωριού μας, που έδωσε χαρά και ευχαρίστηση στις ίδιες, και προϊδεάζει στο μέλλον, για ανάλογες τέτοιες  και ακόμα καλύτερες.
Η Συντακτική Επιτροπή της Εφημερίδας μας εκφράζει την ευαρέσκειά της και στηρίζει με ενθουσιασμό αυτές τις εξαιρετικές  πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν την αναβάθμιση του κοινωνικο-πολιτιστικού γίγνεσθαι του χωριού μας και αναδεικνύει τις γυναίκες του χωριού μας πρωταγωνίστριες !
konopinanews
google page rank