Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Προγράμματα €100 εκατ. για επιχειρήσεις και ανέργους

Εγκρίθηκε η προδημοσίευση των  προσκλήσεων  για την ενεργοποίηση δύο σημαντικών εμπροσθοβαρών δράσεων από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 100 εκατ. ευρώ μετά από συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα  Σκρέκα  και του υφυπουργού κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Η πρώτη δράση αφορά στην μικρή και  μεσαία επιχειρηματικότητα με ύψος χρηματοδότησης  50 εκατ. ευρώ και στόχο την αναβάθμιση της επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων , δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και την διείσδυσή τους σε νέες αγορές.  σημειώνεται ότι η δράση αφορά επενδύσεις από 20.000 μέχρι και 300.000 ευρώ , ενώ η επιχορήγηση έχει ορισθεί μέχρι και στο 40% του συνολικού ποσού της επένδυσης. Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% επί  της συνολικής δημόσιας δαπάνης.

Η δεύτερη δράση αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό και συγκεκριμένα σε άνεργους,  εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους  με κάλυψη λειτουργικών εξόδων καθώς και θέσεων απασχόλησης, συνολικού ύψους χρηματοδότησης  50 εκατ. ευρώ. Η δράση αυτή αφορά έργα ύψους  από 28.000 έως 40.000 ευρώ, με 100% ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% της δημόσιας δαπάνης.

onairnews.gr
google page rank