Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Ν. ΜΩΡΑΪΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2015

Ο προϋπολογισμός του 2015 κλιμακώνει τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη, στα πλατιά λαϊκά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου, φορτώνοντας στις πλάτες τους τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης.
Όπως είπε, «είναι ένας ακόμη ταξικός προϋπολογισμός που δημιουργεί πηγή κερδοφορίας για το κεφάλαιο και νέα δεινά για τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες».

Ο Νίκος Μωραΐτης σημείωσε ότι μέσα από τον προϋπολογισμό του 2015 συνεχίζεται η επίθεση στους φτωχούς αγρότες, με παλιά και νέα σκληρά μέτρα, τα οποία «θερίζουν» το πενιχρό τους εισόδημα. Ενδεικτικά ανέφερε την άγρια φορολογία, τις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα και στα εφόδια, τις μειώσεις στην επιστροφή του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα, τα χαράτσια στον ΕΛΓΑ και στον ΟΓΑ. «Στόχος των μέτρων είναι το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων για να μαζευτεί η γη και η παραγωγή σε λίγες καπιταλιστικές επιχειρήσεις», ανέφερε.
Σχολιάζοντας τις θριαμβολογίες για τα 19 δισεκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν στην Ελλάδα μέσω της νέας ΚΑΠ, τόνισε ότι θα πάνε στις επιχειρήσεις όπως και τα προηγούμενα.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και κάλεσε κάθε εργαζόμενο, κάθε άνθρωπο του μόχθου, να μη φοβηθεί, να βγάλει συμπεράσματα, να συστρατευθεί με το ταξικό κίνημα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται στα πλατιά λαϊκά στρώματα, στη φτωχή αγροτιά και τους λέει να «δουν καθαρά» ότι μόνο η πρότασή του απαντάει στα οξυμένα προβλήματά τους.
google page rank