Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Απίστευτη καραμπόλα 35 οχημάτων με μια νεκρή στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας. Μία νεκρή, επτά τραυματίες ο απολογισμός

Τραγωδία το απόγευμα της Παρασκευής στο 61ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, καθώς, σημειώθηκε τεράστια καραμπόλα τουλάχιστον 35 οχημάτων η οποία κόστισε τη ζωή σε ένα άτομο.
Στο τροχαίο ενεπλάκησαν πολλά ΙΧ, δύο νταλίκες και ένα λεωφορείο, ενώ, εκτός από έναν νεκρό υπάρχουν δύο σοβαρά τραυματίες και άλλοι με ελαφρύτερα τραύματα.
Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν αμέσως Πυροσβεστική και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να απεγκλωβίσουν οδηγούς-επιβάτες και να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες νεκρή είναι μια άτυχη γυναίκα η οποία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, στη συνέχεια απέκτησε επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.
Στο τουριστικό λεωφορείο, το οποίο ενεπλάκη στο δυστύχημα, επέβαιναν μαθητές από λύκειο του Περιστερίου, χωρίς, ωστόσο, να έχει τραυματιστεί κάποιο παιδί.

Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες: Τα οχήματα γλιστρούσαν σαν σε παγοδρόμιο
Ολοι οι οδηγοί κάνουν λόγο για εξαιρετικά ολισθηρό οδόστρωμα, ενώ, οι μαρτυρίες τους πραγματικά συγκλονίζουν.
«Είδα μπροστά μου δύο αυτοκίνητα να κάνουν σβούρες. Πάτησε φρένο αλλά το αυτοκίνητο δεν υπάκουε. Χτύπησα, άνοιξαν οι αερόσακοι και μετά έχασα τις αισθήσεις μου» είπε ένας από τους οδηγούς στο Mega, ενώ, όπως λένε οι ίδιοι οι οδηγοί από θαύμα δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.
Οι περισσότεροι επιβαίνοντες, αμέσως μετά τη σύγκρουση κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από τα οχήματα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα, καθώς, τα αυτοκίνητα που έρχονταν από πίσω ουσιαστικά διεμβόλισαν τα προπορευόμενα.
Ενας άλλος οδηγός δήλωσε ότι ο οδηγός ενός φορτηγού κατάφερε να κρατήσει το όχημα εντός δρόμου και ουσιαστικά λειτούργησε ως «ανάχωμα» καθώς τα υπόλοιπα αυτοκίνητα έπεσαν πάνω του.
Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα, ωστόσο, οδηγοί αναφέρουν ότι στο οδόστρωμα πρέπει να υπήρχε πετρέλαιο ή πίσσα.
Ανακοίνωση σχετικά με τη φονική καραμπόλα που σημειώθηκε νωρίτερα στην εθνική οδό στο ύψος του Σχηματαρίου εξέδωσε το ΕΚΑΒ.
Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:
"Το Ε.Κ.Α.Β. ανταπεξήλθε με αμεσότητα στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη μετά τις 18:00 της 12ης Δεκεμβρίου 2014, στο ύψος των παλιών διοδίων του Σχηματαρίου (στο ρεύμα προς Αθήνα), κατόπιν πολλαπλής σύγκρουσης μεγάλου αριθμού οχημάτων (περισσότερα από 30).
Συγκεκριμένα, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. (166), δέχθηκε κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 18:25 και στο επόμενο λεπτό (στις 18:26) έφτασε επιτόπου το πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο, προερχόμενο από το Ε.Κ.Α.Β. Θήβας.
Αμέσως έγινε πλήρης εκτίμηση της κατάστασης και σε λίγα λεπτά συντονίστηκε μια μεγάλη επιχείρηση παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με την κινητοποίηση ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β. Χαλκίδας (1) αλλά και της Αθήνας (5).
Συνολικά επιχείρησαν 6 ασθενοφόρα και μία Κινητή Μονάδα με τη συνοδεία Ιατρών (σύνολο 7 ασθενοφόρα).
Από τον τόπο του δυστυχήματος τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. παρέλαβαν και μετάφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας 1 νεκρό άτομο και 6 τραυματίες εκ των οποίων ο ένας αρκετά σοβαρά".

iefimerida
google page rank