Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Μέσω ΕΣΠΑ οι 52.553 προσλήψεις της κοινωφελούς εργασίας. Δειτε τις σχετικές αποφάσεις

Μέσω ΕΣΠΑ οι 52.553 προσλήψεις της κοινωφελούς εργασίας. Δειτε τις σχετικές αποφάσεις
Στο κοινοτικό ταμείο ΕΣΠΑ εντάσσεται το νέο προγραμμα του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 2014-2015.
Μέσω της πράξης θα χρηματοδοτηθούν δράσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως οι μακροχρόνια άνεργοι ή τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο κ.α, που πλήττονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία και την ένταξη / επανένταξη τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα. Εργασία για πέντε μήνες
Αντικείμενο της πράξης είναι η δημιουργία απασχόλησης μέσω της πρόσληψης προσωπικού (εφεξής ωφελούμενοι/ες), για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε Δήμους, Περιφέρειες κι άλλους δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς), βάσει του Ν.4152/2013 (ΦΕΚ 107/Α’/09-05-2013).
Οι Ωφελούμενοι της πράξης θα πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
  1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
  1. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  2. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.
  1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Από την εφαρμογή της Πράξης αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 52.553 άνεργοι/ες.
Το e-dimosio.gr δημοσιευει την αναλυτική κατανομή των θέσεων ανά φορέα. Δειτε την εδω
Δείτε παρακάτω τις σχετικες αποφάσεις
google page rank